2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Külföld

Az EU számít arra, hogy rendezetlen lesz a Brexit

Boris Johnson brit kormányfő tegnap este bejelentette, hogy október végén mindenképpen kilépteti Nagy-Britanniát az Európai Unióból. Ma viszont lázadó konzervatívok és ellenzéki képviselők várhatóan törvényt kezdeményeznek, amely arra kötelezné a miniszterelnököt, hogy újabb halasztást kérjen az EU-tól.

  • Az EU számít arra, hogy rendezetlen lesz a Brexit

A nyilatkozatokból egyértelműnek tűnik, az Európai Unió számít arra, hogy megállapodás nélkül hagyja el a közösséget Nagy-Britannia idén, október 31-én – erről már Zöldhegyi Katalin a Hír TV brüsszeli tudósítója beszélt Híradónkban.

Az Európai Bizottság arra készül, hogy az Európai Stabilizációs és Globalizációs Alapból fogják azokat a cégeket segíteni, amelyeket a rendezetlen kilépés leginkább érintene.

Zöldhegyi Katalin kiemelte, megállapodás nélküli kilépés esetén megkurtítanák az uniós költségvetést, valamint az is előfordulhat, hogy a tagállamoknak több pénzt kell majd befizetniük a közös uniós kasszába.

Ami biztos, 58 nappal a tervezett céldátum előtt rendkívül sok a bizonytalanság a Brexit körül.

Teljes bejelentkezés:

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!