2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Az észak-koreaiak már az atomerőművekben turkálnak?

Hekkertámadás ért egy dél-koreai atomerőművet a múlt héten. Észak-Korea közben katonai támadással fenyegette meg az Egyesült Államokat, amiért Washington a kommunista államot vádolja a Sony Stúdió szervereinek feltörésével.

Biztonsági gyakorlatot tartottak egy dél-koreai atomerőműben, amelyet - a mai hivatalos bejelentés szerint - a múlt héten hekkertámadás ért. Az erőmű informatikai rendszeréből tervrajzokat és egyéb bizalmas dokumentumokat loptak el és hoztak nyilvánosságra a számítógépes kalózok, akik azt is közölték, hogyha karácsonyig nem állítanak le három reaktort, akkor azok veszélyessé válnak a lakosságra.

A dél-koreai hatóságok nem erősítették meg, hogy a támadás összefügg a Sony elleni akcióval, amely mögött az amerikaiak Észak-Koreát sejtik, de korábban Szöul is Phenjant okolta a bankjai és kormányzati weboldalai elleni támadásokért.

Kim Dzsong Il halálának harmadik évfordulóján Észak-Korea megfenyegette az Egyesült Államokat, a katonai célpontok közé sorolva a Fehér Házat és a Pentagont is.

Az amerikai elnök a CNN-nek adott interjújában igyekezett megnyugtatni az amerikai közvéleményt. „Nem gondolom, hogy ez háborús cselekmény volt. Szerintem ez kibervandalizmus, amely nagyon sokba került nekünk. Nagyon komolyan vesszük, és megfelelő választ adunk rá” – mondta Barack Obama.

A Sony stúdió a hekkertámadás után úgy döntött, hogy nem mutatja be azt a fikciós filmet, amely a jelenlegi észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un elleni merényletről szól. Obama helytelennek nevezte, hogy a Sony engedett a terrorfenyegetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Bűncselekmény lehet a Demokratikus Koalíció tagjainak adott kedvezmény – mutatott rá az Origónak a Századvég Intézet alkotmányjogásza. Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: ebből is látszik, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!