2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Az erdőtüzek után ezúttal áradások pusztítanak Ausztráliában

Hír TV

2020. február 9., vasárnap 11:44

Trópusi ciklon csapott le Nyugat-Ausztráliára. Az özönvíszerű esőzések a komntinens túlsó keleti partján, Queensland és Új-Dél-Wales államok területén is fennakadásokat okoznak.

Még fel sem mérték a hónapokon át pusztító erdő- és bozóttüzek okozta károkat, Ausztrália egyes vidékein már az özönvízszerű esőzések és az áradások pusztítanak.

Az Ausztrál Meteorológiai Szolgálat a héten előre figyelmeztetett a nyugati partok felé közeledő trópusi ciklonra és kontinensnyi ország túloldalán, a keleti parton várható esőzésekre és áradásokra.

A Damien névre keresztelt hármas erősségű trópusi ciklon szombat délután csapott le Dampier városra, Nyugat-Ausztrália államban. A szélvihar óránként 220 kilométeres széllökésekkel számos fát csavart ki, vezetékeket rongált meg és utakat tett járhatatlanná.

Négyezer kilométerre, a kontinens túlodalán az özönvízszerű esőzés okozott fennakadásokat. Ez a terület 22 éve nem látott ilyen mennyiségű csapadékot. Volt, ahol az éves csapadékmennyiség fele hullott le három nap alatt. A heves zivatarok főleg Queensland és Új-Dél-Wales államokat sújtották. A Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint a jövő héten is jelentős csapadékra lehet számítani.

Hír TV

 

x
Rendkívüli hír