2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Az erdőtüzek után ezúttal áradások pusztítanak Ausztráliában

Trópusi ciklon csapott le Nyugat-Ausztráliára. Az özönvíszerű esőzések a komntinens túlsó keleti partján, Queensland és Új-Dél-Wales államok területén is fennakadásokat okoznak.

  • Az erdőtüzek után ezúttal áradások pusztítanak Ausztráliában

Még fel sem mérték a hónapokon át pusztító erdő- és bozóttüzek okozta károkat, Ausztrália egyes vidékein már az özönvízszerű esőzések és az áradások pusztítanak.

Az Ausztrál Meteorológiai Szolgálat a héten előre figyelmeztetett a nyugati partok felé közeledő trópusi ciklonra és kontinensnyi ország túloldalán, a keleti parton várható esőzésekre és áradásokra.

A Damien névre keresztelt hármas erősségű trópusi ciklon szombat délután csapott le Dampier városra, Nyugat-Ausztrália államban. A szélvihar óránként 220 kilométeres széllökésekkel számos fát csavart ki, vezetékeket rongált meg és utakat tett járhatatlanná.

Négyezer kilométerre, a kontinens túlodalán az özönvízszerű esőzés okozott fennakadásokat. Ez a terület 22 éve nem látott ilyen mennyiségű csapadékot. Volt, ahol az éves csapadékmennyiség fele hullott le három nap alatt. A heves zivatarok főleg Queensland és Új-Dél-Wales államokat sújtották. A Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint a jövő héten is jelentős csapadékra lehet számítani.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!