2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Az EP-képviselők többsége engedné Ukrajnának, hogy oroszországi célpontokat támadjon + videó

Azt kérte az Európai Parlament az uniós tagállamoktól: tegyék lehetővé, hogy Ukrajna a nyugati országoktól kapott fegyverrendszereket használhassa, legitim katonai célpontokra Oroszországban. A parlament tagjai a strasbourgi plenáris ülésén elfogadták az erről szóló állásfoglalást.

  • Az EP-képviselők többsége engedné Ukrajnának, hogy oroszországi célpontokat támadjon + videó

Ismét energetikai létesítményekre és katonai objektumokra mért csapásokat a Föderáció hadsereg Ukrajnában.

Miközben egyre hevesebbek a harcok az orosz-ukrán frontvonalon, az Európai Parlament állásfoglalást kért arról, hogy Ukrajna nyugati fegyvereket vethessen be oroszországi célpontok ellen - ezt a parlament tagjai elfogadták és egyben azt sürgették, hogy Kijev a lehető legtöbb támogatást kapja.

Bejelenthetem, hogy az idei télre további közel 160 millió eurós összeget bocsátunk rendelkezésre. Ez 60 millió eurónyi humanitárius segélyt tartalmaz például menedékházakra és fűtőtestekre, további körülbelül 100 millió eurót pedig javítási munkálatokra. És ez a 100 millió euró az Európai Unióban lefoglalt orosz vagyon bevételeiből származik. Mivel az igazságos, hogy Oroszország fizet az általa okozott pusztításért

– jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Az Európai Parlament mellett a leköszönő NATO-főtitkár is azt támogatja, hogy a Nyugat engedélyezze Ukrajnának, hogy az általuk biztosított nagy hatótávolságú fegyvereket használják Oroszország területein.

Érdeklődve figyelem a távozó Jens Stoltenberget. Világos, hogy nagyon rövid időn belül nem fog felelősséget vállalni azért, amit mond, de álláspontja, hogy Ukrajna esetleges oroszországi csapásokat hajtson végre nyugati fegyverekkel provokatív és veszélyes – jelentette ki a Kreml szóvivője.

Dmitrij Peszkov hozzátette: rövidlátó és szakszerűtlen, ha nem veszik figyelembe az orosz elnök nyilatkozatait, aki korábban jelezte, ha nyugati fegyvereket vetnek be Oroszországban, akkor Moszkva ezt úgy kezeli, hogy az Európai Uniós és a NATO belépett a háborúba.

A témában a Híradóban kapcsoltuk a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértőjét, Georg Spöttlét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hezbollah-vezér: Izrael minden határon túlment

Hezbollah-vezér: Izrael minden határon túlment

Izrael minden határon túlment a távközlési eszközök tömeges felrobbantásával Libanonban - jelentette ki csütörtökön Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom vezetője, miután milíciájának számos tagja is megsebesült a robbanásokban.
Brüsszel bevándorlóországgá tenné Magyarországot

Brüsszel bevándorlóországgá tenné Magyarországot

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné - jelentette ki az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Facebook-oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!