2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Küldetés 23:25

Külföld

Az ENSZ tagállamai megegyeztek a nyílt tengerek élővilágának védelmét célzó első nemzetközi egyezmény szövegéről

Az ENSZ tagállamai maratoni, negyvenórás ülés után megállapodtak a nyílt tengerek élővilágának védelmét célzó első nemzetközi biodiverzitási egyezmény szövegéről - közölték a tárgyalócsoportok helyi idő szerint szombat este New Yorkban.

  • Az ENSZ tagállamai megegyeztek a nyílt tengerek élővilágának védelmét célzó első nemzetközi egyezmény szövegéről

A tárgyalások elsődleges célja az volt, hogy a jövőben a világ óceánjainak legalább harminc százaléka védelem alá kerüljön. A megállapodás értelmében eljárásokat kell kidolgozni a gazdasági projektek, expedíciók és egyéb, a tengereken folytatott tevékenységek környezeti összeegyeztethetőségének ellenőrzésére. Az egyezmény célja továbbá, hogy a nyílt tengerek biológiai sokféleségét nemzetközileg kötelező érvényű védelem alá helyezze.

A világ óceánjainak kétharmada nyílt tenger, és ezért nagyrészt a jogi szabályozáson kívül eső terület. A nyílt tengerek védelméről szóló megállapodásról immár tizenöt éve folynak tárgyalások.

Röviddel a szombati New York-i áttörés előtt az óceánokról szóló panamai nemzetközi konferencia résztvevői - köztük az Egyesült Államok és az Európai Unió - megegyeztek arról, hogy közel húszmilliárd dollárral támogatják a tengerek védelmét. Csak az amerikai kormány 77 projektre mintegy hatmilliárd dollárt ajánlott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!