2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Külföld

Az elnöki székért indul Klicsko

Vitalij Klicsko is indul a 2015-ös ukrajnai elnökválasztáson. A nehézsúlyú bokszvilágbajnok az ellenzék egyik legnagyobb pártjának vezéralakja. Megválasztása esetére a korrupció visszaszorítását és a gazdaság fellendítését ígéri.

Élete legnehezebb meccsére készül Vitalij Klicsko. A nehézsúlyú bokszvilágbajnok ringbe szállna Ukrajna elnöki székéért a 2015-ös államfőválasztáson. „Sokan akarnak elnökök lenni, de a legtöbb embernek nincs meg erre az esélye. A lényeg nem az, hogy elnök legyen valaki, hanem hogy változást hozzon az országnak” – mondta a bokszoló.

Klicsko lehet a legfőbb kihívója a második ciklusára készülő, oroszpárti Viktor Janukovicsnak. „A harmadik legnagyobb ukrán párt képviselője vagyok, nagy a támogatottságunk; és igen, persze, sokat köszönhetek a boksznak is, pont ugyanazokat a készségeket adja: önbizalmat, fegyelmet, szervezőkészséget” – folytatta a nehézsúlyú bokszvilágbajnok.


Ukrajnát gazdasági és adósságválság is sújtja, és a Nemzetközi Valutaalappal továbbra sem sikerült megegyeznie a 2010-ben indított, 2011-ben befagyasztott, 15 és fél milliárd dolláros hitelről.

„Tanulmányoztuk a helyzetet, és kifejlesztettük a reformtervet. Harcolnunk kell a korrupció ellen, élénkítenünk kell a gazdaságot és több befektetőt kell hoznunk az országba. Pontos tervünk van arról, hogy mit kell tennünk a változásokhoz, lépésről lépésre” – jelentette ki Klicsko.

Klicsko „Ütés” nevű, Nyugat-barát pártja a tavalyi választáson 40 helyet szerzett a 450 tagú kijevi parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!