2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Külföld

Az elesettek jogait védené az antifasiszta aktivista + videó

Amennyiben európai parlamenti mandátumot szerez Ilaria Salis, az elesettek jogainak védelmét fogja képviselni. Ezt nyilatkozta a Hír Televíziónak a szélsőbaloldali aktivistát jelölő párt egyik vezetője. Az Olaszországban 29 alkalommal feljelentett és négyszer elítélt antifasiszta pedagógus nagy valószínűséggel bekerül majd az EP-be, ahol továbbra is szélsőbaloldaliként folytatja tevékenységét.

  • Az elesettek jogait védené az antifasiszta aktivista + videó

Ilaria Salis, tavaly februárban Magyarországon - egy szélsőbaloldali csoport tagjaként - részt vett több ártatlan járókelők megtámadásában. Az antifa aktivista több mint egy éve őrizetben van, de hamarosan házi őrizetbe kerülhet, amit Olaszországban minden politikai tömörülés saját érdemének tart.

Az őt jelölő párt álláspontja az, hogy nem volt igazuk azoknak, akik szerint nem kellett volna politikai ügyet csinálni a szélsőbaloldali nő letartóztatásából. Ilaria Salis ráadásul már azt is pontosan tudja, mit fog tenni, ha madátumot szerez az Európai Parlamentben.

"Elmondta nekem, hogy a jövőben a leggyengébbek és az utolsók jogaival szeretne foglalkozni. Ez talán a válasz a saját ügyére is, amit nagyon nehezen visz keresztül" - mondta az antifasiszta mellett kampányoló képviselő.

A jobboldalon is mindenki örül a házi őrizetnek. A Hír Televízió által megkérdezett képviselő szerint hagyni kell érvényesülni a diplomáciát, ami ilyenkor szerinte csendben teszi a dolgát.

Egy, az Egyesült Államokban fogva tartott olasz állampolgár hamarosan 24 év raboskodás után költözhet át egy olasz börtönbe, amit szintén Giorgia Meloni kormányzása alatt sikerült elérni.

"Ez az eset azt bizonyítja, hogy az olasz diplomácia képes a sikerre. Az ügy szereplői megtesznek mindent, ami tőlük telhetőt. És teszik ezt elegánsan, diszkréten, kiabálás nélkül. Megértem ugyanakkor, hogy akik farkast kiáltottak, azok most csalódottak" - hangsúlyozta a legnagyobb kormánypárt képviselője.

Ilaria Salis édesapja azonban továbbra is elégedetlen, és szerinte az olasz kormány semmit nem tett a lánya érdekében. A baloldali sajtó közben arra figyelmeztet, hogy nem kormányzati, ha nem bírósági döntés született.

Az antifasiszta aktivista megválasztása esetén Európának kell majd Magyarországtól kérnie a baloldali nő kiadatását. Az őt jelölő párt pedig már jelezte, hogy bízik abban, hogy Orbán Viktor kormányfő nem gördít majd akadályokat a kiadatása elé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!