2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Az Egyesült Királyság visszaállítja a karanténkötelezettséget több országnál

Ismét kötelező lesz a 14 napos karantén az Egyesült Királyságban a Franciaországból, Hollandiából, Monacóból, Máltáról érkezők számára. Párizs válaszul hasonló intézkedéseket tervez bevezetni a brit turistákkal szemben. Franciaországban és Spanyolországban is az elmúlt napon csaknem 3 ezer embernél mutatták ki a koronavírust.

  • Az Egyesült Királyság visszaállítja a karanténkötelezettséget több országnál

Megrohamozták a brit turisták a reptereket. Szombat hajnaltól ugyanis Franciaországból, Hollandiából, Monacóból, Máltáról, valamint Arubáról érkezőkre 2 hét karantén vár a szigetországban.

Franciaország rossz irányba halad, ezért cselekednünk kellett. Azt hiszem, az emberek most ezt várják el tőlünk. Amikor Spanyolország esetében vezettünk nemrég korlátozásokat, akkor én is 2 hétig otthon maradtam karanténban. Nem kockáztathatják az esetlegesen külföldről behurcolt fertőzéseket

- hangsúlyozta a brit közlekedési miniszter.

A francia Európa-ügyi miniszter válaszul közölte: Párizs ugyanilyen intézkedéseket foganatosítanak a britekkel szemben. Egyúttal sajnálatát fejezte ki a brit kormány döntése miatt.

Spanyolország után Franciaország a brit állampolgárok második legkedveltebb nyaralási célpontja, becslések szerint az új szigorítás több százezer brit állampolgárt érinthet.

Kötelező maszkviselés betartását ellenőrzik a rendőrök Franciaországban. Nizzában 140 embert bírságoltak meg az előírás megszegése miatt.

Franciaországban jelenleg 2 nagyobb gócpont van, az egyik Párizsban a másik Marseille környékén. A nyugat európai államban 2700 embernél mutatták ki a vírust az elmúlt napon. 

Zsúfolásig megtelt a spanyolországi Las Palmas strandja. Csütörtöktől a spanyol kormány újabb szigorítást léptett életbe. Mostantól tilos a dohányzás az utcán azokon a helyeken, ahol nem lehet megtartani két ember között a biztonságos távolságot.

Spanyolországban csak ez elmúlt napon közel 3 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma. A legtöbb megbetegedést Madridból jelentették. Április óta nem volt ilyen magas a napi új eset szám.

Ausztriában 155 új beteget regisztráltak egy nap alatt. Az új fertőzöttek többségét Bécsből jelentették, de Felső-Ausztriában, Tirolban és Alsó-Ausztriában is jelen van a kór. Nyugati szomszédunknál komoly bírság jár a karantén megszegőknek. Áprilisban egy 54 éves nőt 10 800 euróra, azaz 3 millió 750 ezer forintra büntették, amiért elhagyta a karantént.

Ausztriában eddig 22 600 ember kapta el a vírust.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!