2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Az Egyesült Államok robbanthatta fel az Északi áramlat vezetékeket egy amerikai újságíró szerint

Az Egyesült Államok Norvégia segítségével robbantotta fel szeptember végén az Északi Áramlat vezetékeket - állítja egy amerikai oknyomozó újságíró. A Pulitzer-díjas publicista kormányzati forrásokra hivatkozva fejtette ki, hogy miként hajtották végre az akciót. Oroszország az új fejlemények miatt nemzetközi vizsgálatot követel.

  • Az Egyesült Államok robbanthatta fel az Északi áramlat vezetékeket egy amerikai újságíró szerint

Szinte minden ország egybehangzóan állította: szabotázs történt, miután szeptember végén robbantások történtek a Balti-tengerben lefektetett Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezetéken. Míg a nyugati országok Oroszország felelősségét firtatták, addig Vlagyimir Putyin az angolszászokat, a briteket és az amerikaiakat hibáztatta. Az orosz elnök szerint egyértelműen érdekükben állt egy ilyen merénylet, hogy nagyobb teret kapjanak az európai energiaszállításokhoz.

A svéd és a dán hatóságok nyomozást indítottak az ügyben. De Oroszország is kárhelyszíni ellenőrzést végzett. Minden vizsgálat megerősítette, hogy a vezetékeket erőteljes robbanás rázta meg.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke adott parancsot az Északi Áramlat 2 gázvezetékek felrobbantására - állítja Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró. A publicista nemrég megjelent cikkében kormányzati forrásokra hivatkozva fejti ki, hogy az amerikai kormány a CIA-val együttműködve hogyan tervezte meg, hajtotta végre a robbantást és hogyan próbálják hárítani a felelősségüket.

A cikk szerint már a háború előtt kitervelték az akciót. Biden ugyanis úgy vélte, Putyin politikai és területi ambíciói érdekében fegyverként használja fel a földgázt. A Biden-kormányzat mindent megtett, hogy elkerülje a kiszivárogtatásokat, ezért a haditengerészet búvárait vonták be, akiknek nem kell jelentést tenniük a kongresszusnak és előzetesen tájékoztatni a szenátust és a képviselőházat. - állítja a cikk.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!