2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Az anglikán egyház túl fehér az új yorki érsek szerint

„Az egyházat a kiváltságos hátterű fehér férfiak dominálják”, fogalmazott az új yorki érsek, aki már korábban hangot adott véleményének, miszerint Jézus fekete volt. Eközben Európa-szerte egyre több templom és egyházközösség dönt úgy, hogy kiáll az LMBT-mozgalom mellett, volt, ahol szivárvány színű zászlóval díszítették a templomot is - írja a Magyar Nemzet a V4NA cikkére hivatkozva.

  • Az anglikán egyház túl fehér az új yorki érsek szerint

A napokban az újonnan hivatalba lépett yorki érsek Stephen Cottrell kijelentette, hogy „Isten arra hív minket, hogy olyan egyház legyünk, ami elutasítja az előítéletet, a rasszizmust, homofóbiát és bármilyen jellegű kirekesztést.” 

A püspök már korábban arról is beszélt, hogy az egyházat általában fehér, általában férfiak dominálják, akik részt vettek valamilyen oktatásban és általában 60 évnél idősebbek. A püspök már korábban hangot adott „alternatív” elképzeléseinek, például amikor bejelentette, hogy az egyház „túl fehér” annak ellenére, hogy „Jézus fekete férfi volt”.

Hasonló kijelentéseket hallhattunk az egyház fejétől, Justin Welby Canterbury érsektől is, aki szintén javasolta, hogy az egyháznak újra kell gondolnia a fehér Jézus-ábrázolás kérdését, és ennek érdekében nem fél attól, hogy szobrokat kelljen ledöntenie a templomokban. Az érsek azt is megjegyezte, hogy ő maga is kiváltságos egyébként, mivel fehér, edukált, férfi és heteroszexuális is.

Az inkluzivitás jegyében történő kérdéses egyházi megnyilvánulások egyébkén Európa-szerte egyre nagyobb teret hódítanak. Például Bécsben a Szent Mihály-templomban „Pride imát” szerveztek, hogy ökomenikus jelleggel imádkozzanak és ünnepeljék a sokszínűséget. Szintén Ausztriában, Linzben pedig egy templom homlokzatára a 2020-as pride tiszteletére akasztottak ki egy szivárványos zászlót - olvasható a portálon.

Magyar Nemzet/V4NA

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Transzgender mesék az óvodákban

Transzgender mesék az óvodákban

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján.
A nap kérdése

A nap kérdése

Megengedhetőnek tartja, hogy Macron francia elnök NATO-katonákat küldene Ukrajnába?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.
A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!