2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Az amerikai szenátus a szaúdi trónörököst tette felelőssé Hasogdzsi haláért

  • Az amerikai szenátus a szaúdi trónörököst tette felelőssé Hasogdzsi haláért

Az amerikai szenátus Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörököst tette felelőssé az isztambuli főkonzulátusán meggyilkolt szaúdi kormánykritikus haláláért. Egy határozatban felszólították a Szaúd-Arábia kormányát, hogy biztosítsa a Dzsamál Hasogdzsi, kormánykritikus haláláért felelős személyek felelősségre vonását. Mindemellett az amerikai kormányzat megvonná a jemeni háborúban nyújtott amerikai logisztikai segítséget a Szaúd-Arábia vezette arab koalíciótól.

Donald Trump amerikai elnök azonban vonakodik elítélni a szaúdi trónörököst, ahogy fogalmazott: az "Egyesült Államok állhatatos szövetségese kíván maradni" Szaúd-Arábiának. Több amerikai szenátor is elítélte az elnök tétovázását, mert szerintük az Egyesült Államoknak egyértelműen azt az üzenetet kell küldenie a világnak, hogy nem tűri el büntetlenül a bűncselekményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!