2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Az al-Shabaab harcosai sokakat megöltek egy szomáliai kikötőváros szállodájában

Legalább tíz halálos áldozata van annak a fegyveres támadásnak, amelyet az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet harcosai hajtottak végre péntek este Kismayo szomáliai kikötőváros egyik szállodájában - közölte egy helyi tisztviselő.

  • Az al-Shabaab harcosai sokakat megöltek egy szomáliai kikötőváros szállodájában

Abdi Ahmed, a város egy kerületi vezetője az éjjel az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy értesülései szerint az áldozatok többsége a vendégek közül került ki. A szálloda kedvelt találkozóhelye a helyi törvényhozóknak és tisztségviselőknek.

Két újságírót is megöltek. Félő azonban, hogy a halottak száma emelkedni fog, mivel a hotelből még mindig fegyverropogás hallatszik - közölte.

A rendőrség előzőleg arról számolt be, hogy gépkocsiba rejtett pokolgép robbant a szállodánál, amelyben helyi vének és törvényhozók tanácskoztak a küszöbönálló regionális választásokról.

A detonációt lövöldözés követte. Az áldozatok számáról azonban - a folytatódó tűzharc miatt - csak feltételezései vannak a rendőrségnek.

A támadás elkövetőjeként a szomáliai központi kormány megbuktatására törekvő al-Shabaab iszlamista terrorszervezet jelentkezett, és közölte, hogy harcosai törtek be a szállodába az öngyilkos pokolgépes merénylet után.

Abdiasis Abu Musab, az al-Shabaab katonai szóvivője azzal kérkedett, hogy "nagyon sok halott van a szállodában".

"A hotel a mi ellenőrzésünk alatt áll" - mondta.

Az al-Shabaabot 2011-ben űzték ki Mogadishuból, és azóta több más erősségét - 2012-ben Kismayót is - fel kellett adnia. A kikötőváros volt a terrorszervezet fő bevételeinek forrása a faszén export, a fegyvercsempészés és más illegális üzletek miatt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!