2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Külföld

Ayaan Hirsi Ali: Az iszlamizáció valós jelenség Európában

„Szaúd-Arábia, Katar és a hozzájuk hasonló országok vallási iskolákat, mecsetek, iszlamista kiképzőközpontokat alapítanak Európában, és mi megengedjük, hogy így legyen” – mondta az Echo TV-nek Ayaan Hirsi Ali. A Szomáliából elmenekült holland politikus szerint az iszlamizáció valós veszély, az iszlámot pedig meg kellene reformálni.

A WHO adatai szerint a szomáliai családban felnövő lányok 97 százalékának megcsonkítják a nemi szervét, Szomáliában pedig ez a szám 100 százalék – mondta az Echo TV-nek adott interjújában Ayaan Hirsi Ali, szomáliai származású politikus, író. Arról is a család dönt, hogy megházasodjon-e, „velem ez 22 évesen történt meg, de sok rokonomat 13-14 évesen adták férjhez” – mesélte. Rámutatott, hogy nagyon sokan már igen fiatalon gyereket vállalnak, ami miatt nem járnak sokáig iskolába.

„A radikális iszlamisták szigorítottak a vallási szabályokon, ez pedig a nők életére is kihatással volt” – mondta Ali.

Ayaan Hirsi Ali Infidel: my life című könyvében a többi között szökése történetét is leírta. Rámutat, hogy azok a szörnyűségek, amiken ő és számos más nő átment, Európából nézve elképzelhetetlen.

„Amikor a vallás nevében olyan dolgokat tettek szokványossá, amik a női jogokat hátrányosan érintették, akkor azt mondtam apámnak: ezzel nem értek egyet, ő pedig azt válaszolta: ez Isten akarata. A nők megcsonkítására is ugyanezt mondta” – mondta Ali.

Ayaan Hirsi Ali harcol a saria ellen, mert nem ért egyet azzal, hogy az iszlám törvénykezés szerint el kell fogadnia az alávetettséget, „mondja ezt Mohamed próféta, vagy bárki”.

„A lényeg, hogy a 21. században nem irányíthatnak minket egy olyan férfi parancsai szerint, aki a 7. században élt. A vallási vezetőknek ezt figyelembe kellene venni.”

Ayaan Hirsi Ali kifejtette, hogy a legtöbb muszlim hallani sem akar az iszlám reformjáról. „Azért mert nem akarnak vétkezni. Úgy gondolják, hogy kétségbe vonják Istent és Mohamed prófétát, ami a legnagyobb bűn. Nem akarnak ezzel szembesülni, csak befogják a fülüket” – mondta.

Az Iszlám Állam, az al-Kaida és a többi szélsőséges iszlamista szervezet azt mondja, hogy ez az iszlám és így kell élni – mondta Ali, hozzátéve: a „reformerek”, pedig azt mondják, hogy változásra van szükség, „azonban az ő üzenetük gyenge”.

„A vallást ki kell emelni a történelmi távlatokból és új szabályokat kell felállítani” – mondta.

Ayaan Hirsi Ali arról is beszélt, hogy az iszlamizáció valós jelenség. „Szaúd-Arábia, Katar és a hozzájuk hasonló országok vallási iskolákat, mecsetek, iszlamista kiképzőközpontokat alapítanak Európában, és mi megengedjük, hogy így legyen. Beengedjük őket, hogy ők irányítsák és kiképezzék a bevándorlóközösséget. Egyszerűen nem kellene ezt engedni” – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!