2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Fokozódik az ukrán vezetők és európai szövetségeseik aggodalma, előrejelzésük szerint a nyárra kritikus állapotba kerülhet az ukrán védelem, és ezzel párhuzamosan lendületet kaphat az orosz haderő, ha a NATO nem tudja fokozni Kijev támogatását, elsősorban lőszer tekintetében – írja a Bloomberg.

  •  Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Az ukránokat rendkívüli módon megviselte, hogy az orosz erők elfoglalták Avgyijivkát, szövetségeseik tartanak is attól, hogy a csapás jelentősen visszaveti az ukrán védelem maradék lelkesedését, és tovább csökkenti a lendületét, olvasható a Mandineren.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán haderő főparancsnoka közben a veszteségek okára is rávilágított: véleménye szerint a frontvonalon tevékenykedő harctéri vezetők vártnál gyengébb teljesítménye is hozzájárult a város bukásához. Mire az újonnan kinevezett vezető erősítést akart küldeni a régióba, addigra az oroszok elfoglalták a várost.

A Bloomberg európai forrásai a cikkben megerősítik az ukrán félelmeket: az EU-s tisztviselők egy része úgy látja, Ukrajna már az idén elveszítheti az oroszok elleni háborút.

Az ukrán hírszerzés úgy látja: az orosz erők nem csak Donbaszt akarja megszerezni, de a fővárost és Odesszát is el akarja foglalni. Utóbbi a Moldovához való hozzáférés miatt vált kiemelten fontossá. A védelem szerint nyárra várható egy nagyobb orosz támadás, amely elmondásuk alapján sorsdöntő lehet, a NATO ugyanis csak 2024 második felében tudná az ukránok támogatásához megfelelő szintre növelni a tüzérségi lőszergyártását.

Forrás: Mandiner

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!