2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Külföld

Autóba rejtett bombák robbantak Irakban

Újabb összehangolt merényletsorozat történt Irak síiták lakta kerületeiben. Bagdadban és Bászrában autóba rejtett bombákat robbantak. A támadássorozatnak legkevesebb 31 halálos áldozata van. A hatóságok az al-Kaidát sejtik a támadások mögött.

A közel-keleti ország több városában összehangoltan robbantak autóba rejtett bombák. Bagdadban kilenc szerkezetet hoztak működésbe buszmegállók és egy piac mellett, a főváros síiták lakta kerületeiben. A támadást még egy terrorszervezet sem vállalta magára, de a hatóságok azt gyanítják, ez lehet az al-Kaida válasza a múlt hét pénteki bagdadi robbantásokra. Akkor 60-an haltak meg a főváros szunniták lakta negyedeiben történt merényletekben. „Reggel hét óra körül hallottuk a robbantást, a környéken parkoló kocsik összetörtek. Csak itt a közelben öt holttestet láttam” – mondja a bászrai robbantás egyik szemtanúja.

Irakban tavaly december óta egyre gyakrabban fordulnak elő ehhez hasonló merényletek. A kisebbségben lévő szunnita muszlimok akkor kezdtek tüntetni, mert szerintük a síita vezetésű kormány elnyomja őket. A békés tiltakozásoknak áprilisban a rendőrség erőszakkal vetett véget. Szakértők attól tartanak, hogy az ország ismét polgárháborúba süllyedhet, mert már kivonultak az amerikai katonák, akik ezt megakadályozhatnák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kitiltják az oltatlanokat

Észak-Rajna Vesztfália tartomány legnagyobb városában, Kölnben van tudósítónk, Zöldhegyi Katalin.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!