2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Átlépte a 77 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világban

Átlépte a 77 milliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a világban. Több mint 18 millió esettel továbbra is az Egyesült Államok a legfertőzöttebb ország, amit India és Brazília követ a sorban. Több hónapos vírusmentesség után Ausztráliában újabb gócpontokat fedeztek fel, és romlik a járványhelyzet Dél-Koreában is.

  • Átlépte a 77 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világban

A látszat ellenére ezek a felvételek nem a járvány előtt készültek a brazíliai tengerparton. A dél-amerikai ország a világ harmadik legfertőzöttebb állama, a nyári meleg beköszöntével mégis ezrek döntöttek úgy, hogy a strandon hűsölnek, maszk és a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartása nélkül.

Az egészségügyi hatóságok már nem ennyire nyugodtak. Az elmúlt napokban egymás után dönt rekordokat a fertőzések száma az országban, összesen ez az adat már meghaladta a 7 milliót.

900 milliárd dolláros segélycsomagról állapodott meg az amerikai kongresszus

A vírushelyzet ennél is súlyosabb az Egyesült Államokban. A járvány gazdasági hatásainak enyhítésére az amerikai kongresszus megállapodott egy 900 milliárd dolláros segélycsomagról, ami az ország történetében a második legnagyobb ilyen ösztönzőcsomag. A törvényhozás márciusban már hozott hasonló döntést, ám az akkori támogatásból sok szektor alkalmazottai kimaradtak.

"Ez egy jó törvény, a mai este egy jó este. De itt még nem ér véget a történet, nem ér véget a munkánk. Bárki, aki azt hiszi, ez a csomag elegendő lesz, az nem tudja mi folyik az országunkban”

– mondta a szenátus demokrata párti elnöke.

A demokraták ugyanis nagyobb támogatást akartak volna, ezt azonban most egyelőre, elnökjelöltjük, Joe Biden beiktatásáig legalábbis mindenképp el kellett halasszák.

Mintegy negyedmillióan kerültek karanténba Ausztráliában

Közben a világ másik oldalán ismét aggasztó a helyzet. Ausztrália legnépesebb városába, Sydneybe utazási tilalmat rendeltek el az ország többi államából, miután újabb vírusgócokat fedeztek fel. A város északi tengerparti térségében mintegy negyedmillió embert helyeztek szigorú karantén alá, és Sydney többi részén is korlátozzák a gyülekezést.

Ausztrália a múlt hétig már vírusmentesnek volt mondható, karácsony előtt a legtöbb korlátozást feloldották. Az újabb gócpontok miatt azonban megdőltek az emberek utazási tervei az ünnepekre.

Dél-Koreában is romlik a járványhelyzet, vasárnap rekord számú új fertőzöttek jelentettek, közülük sokan egy börtönben fertőződtek meg. Az elmúlt öt napban sorban ezer fölött volt a napi új betegek száma. Az ország miniszterelnöke közölte: a dél-koreai gyógyszerellenőrzési hivatal várhatóan jövő év elején engedélyezi a brit AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcinát, tavasz elején pedig megkezdőthet a lakosság beoltása.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!