2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Átfogó kereskedelmi megállapodást fog kötni Washington és London a Brexit után

Átfogó kereskedelmi megállapodást fog kötni az Egyesült Államok az Európai Unióból kilépő Nagy-Britanniával - jelentette be az amerikai elnök a G7-es csúcstalálkozón. Donald Trump leszögezte: mostantól felgyorsulhatnak a brit-amerikai kereskedelmi tárgyalások, amelyek eddig a brit fél miatt akadoztak. Ma többek között a környezetvédelemmel kapcsolatos problémák kerülnek terítékre. Emellett a tervek szerint napirendre tűzik a brazíliai erdőtüzeket és iráni nukleáris programot is.

  • Átfogó kereskedelmi megállapodást fog kötni Washington és London a Brexit után

A G7 csúcstalálkozó második napja az amerikai elnök és a brit kormányfő közös munkareggelijével kezdődött.

Donald Trump bejelentette: a kilépés után átfogó kereskedelmi megállapodást fognak kötni Londonnal. Trump leszögezte: Boris Johnson a megfelelő ember arra, hogy kivezesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból.

Trump arra készül, hogy rávegye a világ hét legfejlettebb országainak képviselőit, hogy nyissák ki még jobban az európai, japán és kanadai piacokat az amerikai gyártók termékei előtt. Korábban ugyan megfenyegette Franciaországot, amiért azt tervezik hogy hatékonyabban megadóztatnák az adóelkerülő óriáscégeket, mint például a Google-t. Trump cserébe megadóztatná a francia borokat.

A vezetők ma tárgyalnak az egyenlőtlenségek elleni küzdelemről, a G7-ek és Afrika közötti partneri kapcsolatról. Az éghajlatváltozásról és a digitális átalakulásról hétfőn a zárónapon egyeztetnek majd. A tanácskozás egyik központi témája az amazonasi esőerdőtűz is. 

Közben folyamatosak a tüntetések a csúcstalálkozó miatt.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!