2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Arkansas államban megtiltanák a kiskorúak nemátalakítását

  • Arkansas államban megtiltanák a kiskorúak nemátalakítását

Arkansas állam republikánus kormányzója megvétózta az állam szenátusában elfogadott jogszabályt, amely megtiltja a kiskorúak számára végzett hormonkezeléseket és nemátalakító műtéteket.

Az Egyesült Államokban első, ilyen jellegű jogszabály alapján, az orvosokat akkor is bíróság elé lehet állítani, ha egy transznemű páciensük később megbánja nemének megváltoztatását.

A kormányzói vétót egyszerű többséggel érvénytelenítheti az állam törvényhozása, amelyben nagy többségben vannak a tervezet támogatói.

Arkansasban azt már megtiltották, hogy a transznemű férfiak női sportversenyeken indulhassanak.

A két intézkedés ellentétes Joe Biden elnök programjával.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!