2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Áradások Kanadában

Továbbra is súlyos károkat okoznak a tavaszi árvizek Kanadában. Egy nő meghalt, amikor autójával együtt elsodorta az úton hömpölygő víz. Legalább 6500 ház vált lakhatatlanná. A mentési munkálatokban a hadsereg erői is segítenek.

  • Áradások Kanadában

Több ezer embert kellett kitelepíteni otthonából a Kanada délkeleti részét sújtó áradások miatt. Québec és Ontario tartományban egész településeket öntött el a víz. A főváros, Ottava melletti Gatineau-ban már levonulóban az ár, de a város jelentős része még mindig megközelíthetetlen. A Montreálhoz közeli Sainte-Marthe-sur-le-Lac városában a legsúlyosabb a helyzet. A 18 ezres települést még szombat este egy természetes gát átszakadása miatt öntötte el a Két Hegy-tó vize.

A katonaságot is be kellett vetni, hogy időben végre tudják hajtani a természeti csapás miatt elrendelt ideiglenes kitelepítést. A hadsereg mellett a katasztrófavédelem munkatársai és önkéntesek is részt vesznek az árvízi védekezésben és a kitelepítések levezénylésében.

Az észak-amerikai országban még hetekig eltarthat a tavaszi ár levonulása mivel a következő napokban újabb esőzés várható.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!