2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Külföld

Amerika már megint élen jár, az elmebajban

Kalifornia állam demokrata párti vezetése a klímaharc érdekében engedélyezi az emberi maradványok komposztálását. A kaliforniai törvényhozók már meg is szavazták és elfogadták az eljárást legalizáló intézkedést.

  • Amerika már megint élen jár, az elmebajban

Az új törvények 2027-ben lépnek majd hatályba,

lehetővé téve, hogy a tagállam lakosai haláluk után is folytassák a „globális felmelegedés elleni küzdelmüket” – írja a Magyar Nemzet a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva.

Néhány kaliforniai ökoharcos azonban nem hajlandó ilyen sokáig várni.

A Los Angeles Times ugyanis korábban arról számolt be, hogy egy Blaire Van Valkenburgh nevű helyi lakos már most komposztálja szerettei maradványait.

Mivel ez a fajta temetés – a természetes szerves redukció – 2027-ig nem lesz legális Kaliforniában, ezért Van Valkenburgh fizetett azért, hogy férje holttestét Washingtonba reptesse, az első államba, amely 2020-ban legalizálta az emberi komposztálást.

Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!