2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Állva tapsolták Timosenkót és Klicskót

Volt ukrán miniszterelnök és profi bokszolóból lett ellenzéki vezető volt a vendég az Európai Néppárt dublini tanácskozásán. Az ír fővárosba várják az új ukrán miniszterelnököt is.

A konzervatív pártokat tömörítő párt tagszervezeteinek vezetői a májusi európai parlamenti választás kampányát készítik egyébként elő a kétnapos ülésen. Az Európai Néppárt arca a volt luxemburgi kormányfő, Jean-Claude Juncker lehet, aki az euróövezeti országokat tömörítő Eurogroupot vezette sokáig.

Az ukrán vezetők nagyobb tapsot kaptak az Európai Néppárt konferenciáján, mint akármelyik európai parlamenti képviselő. Julija Timosenko örült az előző ukrán vezetés és az orosz kormány ellen hozott szankcióknak, és elmondta: a megoldás most már Oroszország kezében van. „Ami Ukrajna jövőjét illeti, minden azokon a tárgyalásokon múlik, amelyekről azt se tudjuk, hogy lesznek-e, és ha igen, mikor” – mondta Timosenko utalva az oroszok szerepére.

A másik ukrán vezetőt, Vitalij Klicskót is állva tapsolták. A volt profi világbajnok bokszoló szerint öt ütést kell bevinni az oroszoknak, hogy megtörjék a hatalmukat Ukrajnában. „Először is európai stílusú demokratikus rendszert kell kiépítenünk, de ehhez hozzátartozik a szabad sajtó megteremtése és a gazdaság felszabadítása, az oligarchák hatalmának a megszüntetése. Ez garantálja, hogy az ukránok részt mernek majd venni a valódi demokrácia rendszerében” – fogalmazott Vitalij Klicsko.

Ukrajna területi egységével kapcsolatban nincs egyetértés. A néppárton belül sokan valószínűnek tartják, hogy Oroszország a márciusi népszavazás után hivatalosan is bejelenti az igényét a Krím félszigetre, és ezt az EU valószínűleg nem tudja megakadályozni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!