2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Külföld

Áldatlan állapotok – gömbvillám végzett a férfival

Ukrajnában két, az egyesült államokban öt halálos áldozatot követelt az árvíz. A napok óta tartó esőzések miatt Ukrajnában 11 ház összeomlott, több mint 55 ember vált földönfutóvá. Colorado államban háromezer embert kellett kimenekíteni, mert a Sziklás-hegységből lezúduló ár házakat sodort el.

Térdig, máshol szinte derékig érő vízben menekítik ki otthonukból az embereket Ukrajna déli részén. A napok óta tartó esőzések miatt Odesza megyében több mint félezer embert kellett kiköltöztetni. A katasztrófavédelem szerint egy férfival gömbvillám végezhetett, egy idős nő pedig vízbe fulladt. A Kaharlik-folyó mentén átszakadt egy földgát, a víz megrongált egy gázvezetéket, utakat és vasúti vonalakat tett járhatatlanná. Számos településen megszakadt az áram- és ivóvízellátás is.

Több tucat épület összedőlt, több száz másik pedig víz alá került. Vannak, akiknek a háziállatai is odavesztek. A mentésben és a kárelhárításban 300 szakembert vesz rész.

Drótkötéllel mentik az embereket

Coloradóban drótkötéllel mentik az embereket, miután a Sziklás-hegységből lezúduló víz elmosott egy hidat. Egy hét alatt annyit eső esett, mint máskor fél év alatt. Az egyik nő 11 kilométert túrázott, amíg elért a kimenekítettek táborába, egy másikat kis híján álmában vitt el az áradás. A Nemzeti Gárda helikopterekkel menekíti a lakókat. Az állam kormányzója 14 megyét katasztrófa sújtotta területnek minősített, az érintett településeknek a szövetségi kormány is segítséget ajánlott. A halálos áldozatokon kívül a hatóságok Boulder megyében 200 személyt eltűntként tartanak nyilván, de abban bíznak, hogy nem esett bajuk, egyszerűen csak elvesztették velük a kapcsolatot. Több ezer otthonban továbbra sincs áram és telefonszolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!