2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 10:55

Külföld

Aknagránáttal felszerelt drónt találtak a bolgár tengerparton

Drónt találtak ráerősített 82 milliméteres aknagránáttal a Fekete-tenger partján, Bulgáriában, Tyulenovo üdülőhely térségében - jelentette a bolgár rádió.

  • Aknagránáttal felszerelt drónt találtak a bolgár tengerparton

A bolgár védelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy különleges egységet küldött a helyszínre, hogy hatástalanítsa a drónra szerelt aknát, amelyre vasárnap este bukkantak a tengerpart közelében húzódó a sziklákon. Nem tudni, hogy a drón a levegőből esett le, vagy a tenger sodorta partra.

Tyulenovo a román határtól 70 kilométerre délre fekszik, a Krím félszigettel szemközti fekete-tengeri partvidéken.

Marian Zsecsev, a Tyulenovót magában foglaló Sabla város polgármestere a bolgár Nova TV-nek elmondta, hogy vasárnap éjjel, röviddel 22 óra után, helyi lakosoktól kapták a jelzést a drónról a 112-es rendőrségi hívószámon.

A rendőrség lezárta a területet, a közeli szálloda mintegy 30 vendégét evakuálta, és megtiltotta az éttermek és teraszok látogatását.

A Nova.bg internetes oldal szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a drón 3-3,5 méter hosszú volt, és egy tartály volt ráerősítve az aknagránáttal.

A tűzszerészek a gránátot a helyszínen ellenőrzött módon felrobbantották.

Borítókép: Brn.bg

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!