2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

A cipész szerencséje

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Agyonlőtte magát egy vádlott ítélethirdetés után egy moszkvai bíróságon

Agyonlőtte magát egy büntetőeljárás alá vont volt közalkalmazott ítélethirdetés után egy moszkvai kerületi bíróságon szerdán.

  • Agyonlőtte magát egy vádlott ítélethirdetés után egy moszkvai bíróságon

"Ítélethirdetéskor a tárgyalóteremben tartózkodó vádlott, miután a bíró ismertette a büntetési tételét, önkezűleg véget vetett életének" - közölte Uljana Szolopova, a törvényszék szóvivője, akit az Interfax orosz hírügynökség idézett.

A vádirat szerint a korábban a büntetésvégrehajtásban dolgozó Viktor Szviridov tízmillió rubelt (50 millió forint) zsarolt ki egyik kollégájától. Az egykori közalkalmazottat három év börtönre ítélték. A bíróság szerint most vizsgálják, hogy a férfi miként csempészhetett be fegyvert a tárgyalóterembe, mivel az orosz bíróságokon egyébként nagyon szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben, a rendet fegyveres őrök felügyelik, és fémdetektorokkal ellenőrzik a belépőket.

Az elítélt súlyos rákbetegsége miatt szabadlábon védekezhetett, s ügyvédjével abban reménykedtek, hogy betegsége okán nem fogják letöltendő szabadságvesztésre ítélni. Grigorij Ivaniscsev hozzátette: ügyfele végig tagadta bűnösségét. Az ügyvéd sérelmezte, hogy a bíróság nem vette figyelembe a védencét felmentő bizonyítékokat, a többi között egy hangfelvételt.

Ivaniscsev szerint Szviridov azok közé a segítők közé tartozott, akik az 1986-os csernobili atomerőmű-baleset okozta károk elhárításában vettek részt. A férfi egyébként azzal a fegyverrel lőtte agyon magát, amelyet kiváló szolgálati teljesítményéért kapott - tette hozzá a jogász.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!