2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Külföld

Aggódnak a Franciaországban élő britek

Ki lehetne írni egy új népszavazást a Brexitről – nyilatkozta a korábbi brit miniszterelnök a The Timesnak. David Cameron élesen bírálta a hivatalban lévő kormányfőt. A politikus szerint, ha Boris Johnson alku nélkül lépteti ki Nagy-Britanniát az Unióból, akkor annak súlyos következményei lesznek.

  • Aggódnak a Franciaországban élő britek

A csaknem ezer lelket számláló Gouarec nevű francia kisvárosban is aggódnak az emberek a megállapodás nélküli brexit miatt. A településen a lakosság negyede brit állampolgár. Őket hátrányosan érintené, hogyha az Egyesült Királyság alku híján távozna az Unióból. A brit nyugdíjasok is aggódnak mivel az öregségi ellátásuk után jelenleg jogosultak Franciaországban az egészségügyi ellátásra.

A brit kormányfő hétfőn Luxemburgba látogat. Boris Johnson az Európai Bizottság leköszönő elnökével folytat tárgyalást a Brexitről. A szigetországi politikus továbbra is új megállapodást akar kötni Brüsszellel. A Brexit ügyi főtárgyaló szerint azonban nincs miről tárgyalni, az Unió nem akar újabb megállapodást kötni Londonnal.

Amennyiben október 19-ig nem születik konszenzus a Brexit feltételrendszeréről, Boris Johnson miniszterelnöknek kezdeményeznie kell Brüsszelben a kiválás elhalasztását 3 hónappal.

Eközben David Cameron volt brit miniszterelnök arról beszélt, hogy szerinte vannak, akik soha nem fogják megbocsájtani neki a brit uniós-tagságról szóló népszavazás kiírását. Az exkormányfő kifejtette: nagyon rosszul érintette amikor a referendum után feladta a miniszterelnöki tisztséget. Cameron élesen bírálta a jelenlegi vezetőt Boris Johnsont. A politikus szerint, ha Johnson alku nélkül lépteti ki Nagy-Britanniát az Unióból, akkor annak rossz kimenetele lesz. Cameron kritizálta Jonhsont a parlament felfüggesztése miatt is. A korábbi miniszterelnök szerint ki lehet tűzni egy új népszavazást a Brexitről.

A 2016-ban tartott referendumon a választók közel 52 százaléka szavazott a kilépés mellett. A tervek szerint a szigetországnak idén márciusban kellett volna távoznia a Közösségből.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!