2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Külföld

Aggasztóan megugrott az eltűnt személyek száma

66-ra emelkedett a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma, több mint 600 embert pedig eltűnt. Az államban jelenleg is csaknem 10 ezer tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. Donald Trump elnök szombaton Kaliforniába utazik, hogy felmérje a katasztrófa okozta károkat.

Kalifornia államban jelenleg is csaknem 10 ezer tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. Jelentős részük átmenetileg sátrakba költözött, itt pihenik ki a hosszú munkanap fáradalmait, miközben esténként már a 10 Celsius-fokot sem éri el a kinti hőmérséklet.

„Hát igen, egyfolytában itt vannak. Reggeli műszakban is dolgoznak, aztán váltanak éjjeli műszakra, egyfolytában keményen dolgoznak. Mielőtt kimennek a terepre, ingyen ebédet adunk nekik. Kapnak vizet és magas ásványi anyag tartalmú italt is” – magyarázta a tűzoltókat kiszolgáló személyzet egyik tagja.

A hatóságok már több mint 600 embert tartanak nyilván eltűntként, egy nappal korábban ezen a listán csak feleennyi név szerepelt.

Kalifornia állam kormányzója nemrég háborús pusztításhoz hasonlította az erdőtüzek okozta állapotokat. „Ez annyira lesújtó, hogy nem is találom a szavakat. Úgy néz ki, mint egy háborús övezet, ekkora pusztítást csak ilyen tüzek tudnak okozni. Senki sem számított erre, mégis megtörténik” – nyilatkozta Jerry Brown.

Donald Trump elnök szombaton Kaliforniába utazik, hogy felmérje a katasztrófa okozta károkat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bennmaradt az élvonalban a Hertha BSC

A Hertha BSC bennmaradt a német labdarúgó-élvonalban, mivel idegenben 2-0-ra legyőzte a Hamburg csapatát az osztályozó hétfő esti visszavágóján.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!