2023. 03. 21. Kedd Benedek napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:10

Külföld

Aggasztóan megugrott az eltűnt személyek száma

66-ra emelkedett a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma, több mint 600 embert pedig eltűnt. Az államban jelenleg is csaknem 10 ezer tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. Donald Trump elnök szombaton Kaliforniába utazik, hogy felmérje a katasztrófa okozta károkat.

  • Aggasztóan megugrott az eltűnt személyek száma

Kalifornia államban jelenleg is csaknem 10 ezer tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. Jelentős részük átmenetileg sátrakba költözött, itt pihenik ki a hosszú munkanap fáradalmait, miközben esténként már a 10 Celsius-fokot sem éri el a kinti hőmérséklet.

„Hát igen, egyfolytában itt vannak. Reggeli műszakban is dolgoznak, aztán váltanak éjjeli műszakra, egyfolytában keményen dolgoznak. Mielőtt kimennek a terepre, ingyen ebédet adunk nekik. Kapnak vizet és magas ásványi anyag tartalmú italt is” – magyarázta a tűzoltókat kiszolgáló személyzet egyik tagja.

A hatóságok már több mint 600 embert tartanak nyilván eltűntként, egy nappal korábban ezen a listán csak feleennyi név szerepelt.

Kalifornia állam kormányzója nemrég háborús pusztításhoz hasonlította az erdőtüzek okozta állapotokat. „Ez annyira lesújtó, hogy nem is találom a szavakat. Úgy néz ki, mint egy háborús övezet, ekkora pusztítást csak ilyen tüzek tudnak okozni. Senki sem számított erre, mégis megtörténik” – nyilatkozta Jerry Brown.

Donald Trump elnök szombaton Kaliforniába utazik, hogy felmérje a katasztrófa okozta károkat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Boris Johnson: Ha félrevezettem a parlamentet, nem szándékosan tettem

Boris Johnson: Ha félrevezettem a parlamentet, nem szándékosan tettem

Boris Johnson volt brit miniszterelnök elismerte kedden, hogy egyes nyilatkozataival félrevezethette a londoni parlamentet a koronavírus-járvány idején saját kormánya által elrendelt korlátozások megsértése ügyében, hangsúlyozta azonban, hogy ezt nem szándékosan vagy gondatlanságból tette.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!