2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Aggasztó a járványhelyzet a nyugat-európai országokban

Minden eddiginél több, csaknem 4500 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt napon Csehországban, jóval megdöntve az eddigi negatív rekordot. Az Európai Unióban itt terjed a leggyorsabban a koronavírus, de aggasztó adatok érkeznek Spanyolországból, Belgiumból és Franciaországból is.

  • Aggasztó a járványhelyzet a nyugat-európai országokban

Maximálisra emelték a járványügyi készültséget Párizsban, a francia fővárosban az elmúlt héten naponta több mint 10 ezer koronavírusos beteget regisztrálnak. Az új intézkedések a vendéglátóhelyeket és a felsőoktatási intézményeket érintik elsősorban, két hétig nem nyithatnak ki a bárok, a tanintézményekben pedig felére csökkentették a termekben tartózkodók számát. Szakemberek szerint két hét múlva a fővárosi kórházakban az intenzív ágyak felét koronavírusos betegek foglalják majd el, ezért a nem sürgős sebészeti beavatkozásokat elhalasztják.

Aggasztó a helyzet Belgiumban is – így nyilatkozott a múlt héten hivatalba lépett új belga miniszterelnök. A flamand politikus arra számít, hogy mind a fertőzöttek, mind a kórházban kezeltek és a halottak száma is növekedni fog.

„Hazámban nagyon súlyos a járványhelyzet. Az esetek száma folyamatosan emelkedik, egyre gyorsabb ütemben terjed a vírus, ezért mindent meg kell tennünk, hogy ezt lelassítsuk. Ez most az elsődleges célunk”

– mondta a belga miniszterelnök.

A belga kormány szerint mindenkinek részt kell vennie a pandémia elleni védekezésben, ezért arra szólították fel a lakosságot, hogy tartsák be az egészségügyi óvintézkedéseket. A Hír TV tudósítója arról számolt be, hogy péntektől új korlátozások lépnek életbe az országban.

Spanyolországban közben újabb negatív rekord született a halálozások számát tekintve, egy nap alatt több mint 260 ember vesztette életét a kórban, összesen pedig már több mint 850 ezer beteget regisztráltak a járvány kezdete óta.

Még súlyosabb a helyzet Csehországban, ahol minden eddiginél több, csaknem 4500 új fertőzöttet mutattak ki egy nap alatt, ami 700-zal magasabb, mint az eddigi rekord. Az Európai Unión belül az elmúlt hetekben itt emelkedik a leggyorsabban a napi új betegek száma.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!