2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Afganisztánban várandós nők haltak meg támadásokban

Két várandós nő vesztette életét két különböző támadásban Afganisztánban, számos ember és emberi jogi aktivista fejezte ki hétfőn ezzel kapcsolatban iszonyatát és felháborodását a közösségi médiában.

  • Afganisztánban várandós nők haltak meg támadásokban

A dél-afganisztáni Kandahár tartományban fegyveresek támadták meg szombat éjszaka egy rendőrt, aki autójával éppen kórházba szállította feleségét, hogy világra hozza gyereküket - mondta egy meg nem nevezett tisztségviselő a dpa német hírügynökségnek. A rendőr megsebesült, felesége azonban életét vesztette, az orvosoknak mindazonáltal császármetszéssel sikerült világra hozniuk az újszülöttet - közölte egy kórházi forrás.

"Afganisztán az egyetlen ország, ahol az világra jövő csecsemőket lövedékekkel üdvözlik" - írta a Twitteren Szamíra Hamídi emberi jogi aktivista.

A kelet-afganisztáni Hoszt tartományban egy várandós nő és meg nem született gyermeke vesztette életét, további négy gyerek megsebesült egy magánházban bekövetkezett robbanásban - mondta egy neve elhallgatását kérő tisztségviselő a dpa-nak. A kormány ellen fegyveres felkelést folytató radikális iszlamista tálibok szerint a kormányerők aknagránátokkal lőtték a polgári házakat, kormánytisztviselők szerint azonban a robbanás egy lázadó által elrejtett robbanószerek miatt következett be.

Afganisztánban továbbra is háború dúl, dacára az afgán kormány és az ellene háborút folytató tálibok közötti béketárgyalásoknak. A dél-ázsiai országban az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet is hajt végre fegyveres támadásokat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!