2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Afganisztán visszahívta pakisztáni nagykövetét, akinek a lányát elrabolták

Afganisztán visszahívta pakisztáni nagykövetét, miután a diplomata lányát a múlt héten elrabolták és brutálisan bántalmazták - közölte az afgán külügyminisztérium vasárnap éjjel a Twitteren.

  • Afganisztán visszahívta pakisztáni nagykövetét, akinek a lányát elrabolták

Nadzsíb Alihillel együtt más magas rangú diplomaták is visszatértek Kabulba, amíg el nem múlik a veszély, és felelősségre nem vonják az elkövetőket - húzta alá az afgán külügyminisztérium. A pakisztáni külügyminisztérium sajnálattal vette tudomásul Kabul döntését.

A 26 éves Szilszila Alihilt fényes nappal rabolták el a pakisztáni fővárosból, Iszlámábádból. Több órán át fogva tartották és brutálisan bántalmazták. A támadás ügyében nyomozást indítottak.

Pakisztán korábban kifogásolható módon vizsgálta ki a nők elleni támadásokat, és a rendőrség, sőt Imrán Hán miniszterelnök is azzal vádolta az áldozatokat, hogy kihívóan öltözködtek, vagy egyedül utaztak, ezért érték atrocitások őket.

Tavaly két gyermeke szeme láttára erőszakoltak meg egy pakisztáni nőt az autópálya szélén. Egy magas rangú rendőrtiszt ezt követően a nőt hibáztatta, mert férfi kísérő nélkül utazott, ráadásul éjszaka.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!