2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

A vulkánkitörés áldozataira emlékezett az új-zélandi kormány

A vulkánkitörés áldozataira emlékezett az új-zélandi kormány. Hivatalosan 16 ember vesztette életét, 2 turista holttestét továbbra is keresik. A kutatást azonban nehezíti, hogy továbbra is fennáll egy újabb kitörés veszélye.

  • A vulkánkitörés áldozataira emlékezett az új-zélandi kormány

Egy perces néma csenddel adóztak a vulkánkitörés áldozatai előtt az új zélandi parlamentben.

A megemlékezést percre pontosan akkor tartották, amikor bekövetkezett a múlt heti szerencsétlenség.

A tragédiának hivatalosan 16 halottja van. Több mint 20 embert égési sérülésekkel ápolnak az intenzív osztályon, többek állapota súlyos, így félő, hogy tovább fog emelkedni az áldoztatok száma.

Még 2 embert keresnek a tűzhányó közelében. A mérgező gázok és a hamueső miatt a speciális egységek nehezen tudják felkutatni az eltűnteket. A helyzetet pedig bonyolítja, hogy a vulkán bármikor kitörhet.

A búvárok védőöltözetben merülnek víz alá, és minden alkalommal, amikor feljönnek, friss vízzel kell lemosni őket. A szárazföldi kutatóakciót - amennyire a körülmények ezt lehetővé teszik - hétfőn folytatják a vulkanikus szigeten.

Eközben befutott Sydney kikötőjébe a lakatlan szigetről kimenekített turistákat szállító luxushajó. Az utasok összetörten szálltak partra.

Többen arra panaszkodtak, hogy a hatóságok semmilyen információval nem látták el őket a természeti csapás után.

A fehér-szigeti aktív vulkánt évente nagyjából 10 ezer turista látogatja.

A tragédia időpontjában 47-en tartózkodtak a tűzhányónál.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Európa képes lenne megvívni Ukrajna háborúját Oroszországgal?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!