2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

A világban már több 13 millión fertőzödtek meg

Már több mint 13 millió koronavírus-fertőzöttet tartanak számon a világon. Továbbra is az Egyesült Államokban a legrosszabb a helyzet, több államban is drasztikusan emelkedik a napi új megbetegedések száma. Közben a bolíviai külügyminiszterről is kiderült, hogy elkapta a koronavírust.

  • A világban már több 13 millión fertőzödtek meg

A maszk viselése ellen tüntettek Floridában. A tiltakozók az összes óvintézkedésre fittyet hánytak.

Az államban vasárnap rekordot döntött a napi új esetek száma. Egy nap alatt több mint 15 ezer ember fertőződött meg. Hétfőn 12 600-al nőtt a megbetegedések száma.

Nemcsak Floridában aggasztó a helyzet. A világjárvány gócpontjává vált Arizona, Texas és Kalifornia is.

Utóbbi államban ezért elrendelték egy sor nyilvános beltéri szolgáltatóhely újbóli bezárását.

Emellett a legfertőzöttebb kaliforniai megyékben – egyelőre - három napra a fitnesz központokat, az istentiszteleti helyeket, a bevásárlóközpontokat, a hivatalokat és a fodrászatokat is be kell zárni.

A kültéri üzlethelyiségeket és szolgáltatóhelyeket nem érinti a szigorítás.

Az Egyesült Államokban több mint 3,5 millió ember kapta már el a koronavírust.

Az amerikai kontinensen az USA után Brazíliában a legrosszabb a helyzet. A dél-amerikai országban a betegek száma megközelíti a 2 milliót. A vírust elbagatellizáló elnökről a múlt héten derült ki, hogy ő is megfertőződött, ezért napokon belül újabb tesztet végeznek az államfőn.

A bolíviai külügyminiszter is megfertőződött. A tárcavezető tünetmentes, az otthonában vonult karanténba. A politikusnő a bolíviai kormány hatodik tagja, aki elkapta a koronavírust. A 11 milliós Bolíviában a fertőzöttek száma meghaladta a 49 ezret, és csaknem 1900-an haltak bele a betegségbe.

Peruban is drasztikusan emelkedik a napi új esetetek száma. Dél-Amerika harmadik legnagyobb területű országa már az 5. legfertőzöttebb állam a világon. Peruban eddig 330 ezer megbetegedést regisztráltak.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!