2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

A vidékre legyintenek, de Budapestre figyelnek az ukrán nacionalisták

Magyarországról, a június 9-ei magyar önkormányzati választásokról, a magyar választókról, sőt Magyar Péterről is kifejtette véleményét Szerhij Szidorenko, az ukrán kormányzat hű propagandistája az Európai Pravda egy műsorában.

  • A vidékre legyintenek, de Budapestre figyelnek az ukrán nacionalisták

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Szidorenko elmondta, hogy június 9-én európai parlamenti és helyhatósági választások lesznek Magyarországon, ami a kormányzati pozíció szempontjából semmin sem változtat, de hozzáteszi, hogy például a fővárosra érdemes lesz figyelni.

Röviden beszélek róla, hogy később ne kelljen visszatérnem rá.

Budapest fontos számunkra. Azért a főváros, mert ott vannak a tüntetések, ott történhet akár forradalom is. Ott mindenképpen Orbán ellenfele nyer, mert általában (a budapestiek) ukránbarátok, Orbán-ellenesek. De a konzervatív, unalmas, nem túl művelt vidékiek Orbánra szavaznak.

Szidorenko később Magyar Péter elemzésébe kezd, azzal, hogy Magyarnak már a neve is jó, mert magyar, mint a nép, ezért ez vonzó lehet sok választónak. 

Felvázolja Magyar Péter kapcsolatát Varga Judittal, elmondja, hogy Varga által fontos pozíciókat töltött be Magyar Péter. Persze jutott idő a beszélgetésben annak is, hogy Magyar családon belüli erőszakos cselekedeteit mosdassák és úgy állítsák be, mintha ez meg sem történt volna. „Próbálták neki felróni, hogy verte a feleségét, hogy egy vadállat, hogy nem szabadna megválasztani.” Kitértek arra is, hogy Magyar maga is korrupt hivatalnok volt:

„Elkezdték azzal vádolni, hogy mindenkit korrupcióval vádol, tehát ő is korrupt hivatalnok kell hogy legyen. És a szavazók azt mondták, hogy talán ő tudja, hogyan kell harcolni a korrupció ellen.”

Felhozták Magyar szemüveges akcióját is: „Még azt is megpróbálták rákenni, hogy női szemüveget hord.” Szidorenko ámuldozva beszélt arról, hogy

szerinte mennyire csodásan kezelte Magyar Péter ezeket a helyzeteket. 

Még a Magyar-rajongó ukrán propagandista sem tudta elhazudni Magyar igazi énjét, ám ő erről csodálattal beszél, hogy Magyar Péter sosem alapított pártot, hanem vásárolt magának egyet. Azt is hozzáteszi, hogy a Tisza név jó választás volt marketing szempontból.  

És a legfontosabb, hogy magyarul Tiszának hívják. Akárcsak a Tisza folyó. És nem véletlen, de ez tulajdonképpen a magyarok szent folyója. Tehát van egy bizonyos kapcsolat Ukrajnával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!