2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Külföld

A venezuelai elnök „nagyszerűen van”, ellentétben több katonával

Robbanószerrel megrakott drónnal akarták megölni a venezuelai elnököt. Nicolás Maduro éppen beszédet tartott a hadsereg megalapításának évfordulóján, amikor felrobbant fölötte a szerkezet. A támadásban hét egyenruhás megsérült, a hatóságok pedig több személyt is őrizetbe vettek.

  • A venezuelai elnök „nagyszerűen van”, ellentétben több katonával

A venezuelai elnök egy caracasi katonai parádén tartott beszédet. Az eseményről készült felvételen Nicolás Maduro hirtelen felnéz, egy robbanás hallatszik, majd mindenki ijedten tekint az égre. Az már nem volt látható az állami tv élő adásában, hogy a testőrök golyóálló takaróval védik az elnököt. Azt azonban még közvetítették, ahogy az alakzatban felsorakozott katonák szétoszlanak és pánikszerűen futni kezdenek. Az amatőr felvételeken és fényképeken sűrű füst látható a helyszín fölött.

„Robbanásokat hallottunk, amelyek különböző drónokon történtek a pódium közelében” – számolt be a merényletkísérletről Jorge Rodriguez, a venezuelai tájékoztatási miniszter, aki elmondta, az elnöknek nem esett baja, nagyszerűen érzi magát, ellentétben több katonával. „Sajnos ezekben a robbanásokban a Bolivári Nemzeti Gárda 7 tagja megsebesült a parádé helyszínén” – tette hozzá.

Az elnök később televíziós beszédében már be is jelentette, hogy kit gyanúsít a merényletkísérlettel. „Megpróbáltak megölni engem. Kétségtelenül a venezuelai szélsőjobboldal a kolumbiai jobboldallal szövetségben, és Juan Manuel Santos elnök áll emögött a kísérlet mögött. Nem kétlem” – fogalmazott Maduro.

A lányunokája keresztelőjével van elfoglalva

A kolumbiai elnöki hivatal megalapozatlannak nevezte Nicolás Maduro venezuelai elnök vádaskodását, miszerint Juan Manuel Santos leköszönő kolumbiai államfő áll a Maduro ellen elkövetett sikertelen dróntámadás mögött. „Ez megalapozatlan. Az elnök lányunokája, Celeste keresztelőjével, nem pedig külföldi kormányok megbuktatásával van elfoglalva” – közölte az újságírókkal a hivatal egy meg nem nevezett forrása.

Később az amerikai AP hírügynökségnek egy névtelenséget kérő forrás a hivatalos tájékoztatással ellentétben azt mondta, a venezuelai fővárosban nem drónos támadás történt, hanem egy gáztartály robbant fel. 3 tűzoltóra hivatkozik, akik egy közeli épületben egy lakásban keletkezett lángokat fékeztek meg.

A latin-amerikai országban több mint két éve súlyos gazdasági és politikai válsággal küzdenek. Maduro elnököt idén májusban választották meg újabb hat évre. Az ellenzékiek azokban a választókra gyakorolt nyomás miatt nem ismerik el az eredményt és az elnökválasztás megismétlését követelik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a londoni védelmi minisztérium.
Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Félmillió forint. Ennyiért lehetett bejutni, akár rosszul sikerült írásbeli vizsgával is, az ország egyik elit iskolájába - derítette ki a Metropol. A budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatójának vesztegetési ügye kiverte a biztosítékot ezen a héten nemcsak a közéletben, de a Sajtóklub stúdiójában is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!