2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

A tomboló hóvihar miatt magyar turisták rekedtek egy Bihar megyei üdülőtelepen + videó

Több hegyvidéki út is járhatatlanná vált a hétvégi havazás után Romániában. Egy Bihar megyei üdülőtelepen turisták, köztük magyarországi kirándulók rekedtek egy panzióban. Ahol pedig nem a hóesés okozott gondot, ott az erős szél miatt kidőlt fák akadályozták az autóforgalmat. Romániából Hermann Endre tudósított.

  • A tomboló hóvihar miatt magyar turisták rekedtek egy Bihar megyei üdülőtelepen + videó

A hó fogásába esett több, köztük magyarországi turista is a Pádis-fennsíkon, a Partium egyik népszerű kirándulóhelyén. A hirtelen lehullott, mintegy 40 centiméteres hóréteg miatt járhatatlanná váltak az utak. A hatóságok több hókotrót is küldtek a turisták kimentésére, de a hó eközben vizessé vált, ez nehezítette a munkálatokat. Az üdülőtelepre vezető utat csak vasárnap délutánra sikerült járhatóvá tenni.

Nemcsak Bihar megyében okozott gondot a hirtelen jött tél. A Székelyföldi utak egy részét is jelentős hóréteg borítja. Románia számos megyéjében, így Hargita megyében is, vasárnap estig másodfokú viharriasztás volt érvényben. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!