2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

A thai alkotmánybíróság jóváhagyta egy ellenzéki párt betiltását

A thaiföldi alkotmánybíróság jóváhagyta szerdán az Új Jövő Pártja nevű ellenzéki szervezet betiltására irányuló kérelmet, mert pénzügyi szabálytalanságot állapított meg a finanszírozásában.

  • A thai alkotmánybíróság jóváhagyta egy ellenzéki párt betiltását

A betiltást az országos választási bizottság kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a párt élén álló Thanathorn Csungrungruangkit ellenzéki vezető szabálytalanul adományozott a saját vagyonából 191 millió bath (6,32 millió dollár) nagyságú összeget a szervezetnek. A thai törvény értelmében 10 millió bathnáll nagyobb adomány nem engedélyezhető egy pártnak egy személy részéről. Thanathorn és pártja azt állítja, hogy nem végleges adományról volt szó, hanem egy kölcsönről, amellyel a múlt márciusi választás kampányát finanszírozták.

A választási bizottság hét tagja közül öt nem fogadta el ezt a magyarázatot.

Szombaton több ezren vonultak Bangkok utcáira a 2014. évi államcsíny után tartott legnagyobb tüntetésen, miután a hatóságok kezdeményezték az Új Jövő Pártja betiltását. A párt márciusban a harmadik helyen végzett.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!