2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

A szerb rendőrség megszállta Horgost, összegyűjtötték a lövöldöző migránsokat

Újabb részleteket közölt a horgosi migránsdrámával kapcsolatban a falu tanácselnöke a közösségi oldalán.

  • A szerb rendőrség megszállta Horgost, összegyűjtötték a lövöldöző migránsokat

Sors Róbert legfrissebb információi szerint a szerb csendőrség egységei elfogták az illegális bevándorlókat, és jelenleg folyamatban van az elszállításuk a település környékéről - írja a Magyar Nemzet.

Sors Róbertet Magyarkanizsa község alpolgármestere, Nebojsa Rakics tájékoztatta a fejleményekről. A tanácselnök kiemelte: az illegális bevándorlók egy részét buszokkal, másokat egyéb járművekkel szállítanak el.

"Az alpolgármester, Rakics Nebojsa értesített, hogy a migránsokat elfogták a csendőrség egységei, és folyamatban van az elszállításuk. Van, akit buszokkal, van, akit más eszközzel szállítanak. A buszok készen állnak az indulásra!"

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, három elhunyt volt a mérlege a migránslövöldözésnek a magyar határnál, a bevándorlók csaptak össze egymással.

Magyar Nemzet megkeresésére a horgosiak azt mondták, hogy délelőtt nyugodtabbá vált a helyzet a faluban a reggeli állapotokhoz képest. Pénteken fél 12-kor nyilatkozott név nélkül lapunknak egy helyi házaspár, akinek a háza a falu központjában van. Mint kérdésünkre elmondták, bent a településen nem volt lövöldözés, de Horgos környékéről sorozatlövéseket lehetett hallani a hajnali óráktól kezdve. 

Ennek ellenére most sem merünk az utcára kimenni, félünk – tették hozzá a lapnak a délvidéki magyar emberek, akik elmondták, hogy reggel viszont még az unokájukat elvitték az iskolába. Ezt meg is tehették, hiszen volt tanítás a helyi Kárász Karolina Általános Iskolában.

A szerb Telegraf napilap beszámolója is megerősítette, hogy a rendőrök szinte megszállták Horgos külterületét. Mint írják, a kora reggeli órákban a helyiek rendőrautók szirénáját hallották, és látták a gyilkosság helyszíne felé tartó mentőket.

A magyar-szerb határ közelében az utóbbi hónapokban több leszámolás is történt a menekültek és csempészbandák között. Horgosról a Hír TV-t Mészáros György tudósította.

Nyitókép: Denesen.mk

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!