2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Egyedül a Nagy Mongol Birodalom ellen 11:00

Külföld

A svéd miniszterelnök közölte, hogy szívesen látogat Budapestre

A svéd miniszterelnök azt mondta pénteken a TV4 svéd televízióban, hogy szívesen látogat Budapestre, hogy különböző ügyekről tárgyaljon, de előbb Brüsszelben lesz egy találkozója Orbán Viktorral, "ahol elkezdhetjük a megbeszéléseket"

  • A svéd miniszterelnök közölte, hogy szívesen látogat Budapestre

Esetleges budapesti látogatásáról azt mondta, hogy "kell találni egy időpontot, az ilyen dolgokat általában nem sietve intézzük. Úgy gondolom, hogy mindkettőnk naptára nagyon zsúfolt".

A svéd miniszterelnök szerint Svédországnak és Magyarországnak sok megvitatandó ügye van, de Svédország NATO-tagságát illetően nincs miről tárgyalniuk.

"A NATO-tagságról nincs mit tárgyalni többé. Ezzel szemben megvitathatjuk például, hogy NATO-tagként miként tudunk a legjobban együttműködni" - mondta Ulf Kristersson.

A svéd kormányfő azt mondta, hogy Svédország nem tesz semmi új ígéretet a NATO-t illetően. "Nincsenek napirenden olyan követelések, amelyek a NATO-tagsággal függenének össze" - fogalmazott.

Azonban a két ország sok mindent megvitathat, közte a NATO-n belüli együttműködést, a leendő magyar EU-elnökséget, Ukrajna támogatását vagy azt, miként lehet a legtöbbet kihozni abból, hogy a két ország légiereje ugyanazt a vadászgépet használja, a svéd JAS Gripent.

Kristersson nem bocsátkozott jóslásba arról, hogy országa pontosan mikor válik a védelmi szövetség 32. tagjává, de azt mondta, hogy várhatóan "nagyon hamar".

Fotó: Henrik Montgomery/TT /AFP

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macronnal találkozik Orbán Viktor

Macronnal találkozik Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelbe utazott az Európai Unió és az Öböl-menti Együttműködési Tanács (ÖET) országainak első csúcstalálkozójára, csütörtökön pedig az Európai Tanács ülésén vett részt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!