2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

A spanyol jobboldali párt azonnali hatállyal kitoloncolna minden, bűncselekményt elkövető bevándorlót + videó

Az illegális migránsok tömeges kitoloncolását követeli a spanyolországi Vox. A jobboldali párt igyekszik európai szinten előmozdítani a bűncselekményeket elkövető bevándorlók azonnali kitoloncolását célzó intézkedéseket. A dél-európai országban egyre sűrűbben fordulnak elő menedékékérők által elkövetett jogsértések.

  • A spanyol jobboldali párt azonnali hatállyal kitoloncolna minden, bűncselekményt elkövető bevándorlót + videó

"Egy tizenhárom éves kislányt erőszakolt meg egy marokkói férfi az egyik madridi kerületben. Két hete történt mindez, de a 20 éves erőszakolót csak most tudta letartóztatni a rendőrség. A férfi iskola után csábította fel magához a gyereket, aki a vallomásában elmondta, hogy valamilyen italt fogyasztott el nála, ami órákra kitütte, ebből kiderült, hogy elkábította őt. Miután magához tért, fájt a feje és sérülések voltak rajta. Végül a bántalmazója maga kísérte el őt a metróhoz és megkérte a lányt, hogy ne mondjon el senkinek semmit a történtekről, mert letartóztathatják őt. A gyerek viszont szülei kíséretében megtette a feljelentést, így sikerült elfogni a férfit.

Néhány nappal ezelőtt egy taxist bántalmazott egy szintén marokkói fiatalokból álló csoport a kanári-szigeteki Lanzarotén. A történtekről az egyik közlekedési kamera felvételt is készített, amin az látszik, hogy a csapat be- majd kiszáll a kocsiból, megütik a taxist, aki végül el tud hajtani a helyszínről. Kiderült, hogy ki akarták őt rabolni. A banda tagjai 18-19 évesek, hármat közülük már elkaptak, kettőt még keresnek.

Közben a Vox európai parlamenti jelöltje, Jorge Buxadé az egyre sűrűbben előforduló, bevándorlók által elkövetett jogsértések kapcsán közölte, hogy a párt azt tervezi, hogy európai szinten előremozdítja azoknak a kitoloncolását célzó intézkedéseket, akik bűncselekményeket követnek el, mert nemcsak a spanyolok, hanem az európaiak biztonsága is növekvő veszélynek van kitéve. Ennek kapcsán kiemelte, hogy a legnagyobb gond az az, hogy ezek az emberek más kultúrából érkeznek és nem tartják tiszteletben az európai szabályokat, így például a nők és férfiak közti egyenlőséget sem, ráadásul sokan illegálisan tartózkodnak Európában és munkavállalási- és tartózkodási engedélyek híján sorra követik a különböző bűncselekményeket."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Orbán Viktor érkezik a második legnagyobb nemzeti felhatalmazással (44,82 százalék) a hétfői informális EU-csúcsra. Ezzel szemben az Európai Tanácsban legnagyobb szavazati súllyal rendelkező Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francai elnök csupán 13,9, illetve 14,6 százalékos eredményt értek el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket helyezne készenlétbe Jens Stoltenberg, aki szerint elrettentő erőt kell demonstrálni az Oroszország és Kína felől érkező fenyegetésekre válaszul. A NATO-főtitkár a brit The Telegraph napilapnak adott interjújában beszélt arról, az üggyel kapcsolatban már folynak a tárgyalások a tagállamokkal.
Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!