2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Körhinta 13:00

Külföld

Francois Hollande: A sajtószabadság elleni támadás volt a vérfürdő

A sajtószabadság elleni támadásnak minősítette a francia elnök a Charlie Hebdo szerkesztőségében rendezett vérfürdőt. Francois Hollande az AFP hírügynökség rendezvényén jelezte, hogy az intoleranciát Franciaország nem fogadja el. Közben a német fővárosban újabb antiterrorista razziát tartott a rendőrség.

Berlinben több mint 200 rendőr kutatott át 13 olyan ingatlant, amelyeket egy terrorista sejt használhatott. Nem ez volt az első rajtaütés a német fővárosban. Két férfit a múlt héten vettek őrizetbe, a gyanú szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek toboroztak harcosokat. „Figyelmünket a támogatói hálózatuk felé fordítottuk. Azok felé az emberek felé, akik kapcsolatban állnak vagy összeköttetésbe kerültek velük. Ezt a további bizonyítékszerzés miatt tettük. A razzia során megtaláltuk a bizonyítékokat: számítógépeket, mobiltelefonokat, amiket meg kell vizsgálnunk. Most pedig a vizsgálatok eredményére várunk” – mondta Martin Steltner ügyész. A hatóságok szerint a múlt héten elfogott muszlim radikálisok nem Németországban terveztek terrortámadást, hanem Szíriában. Az általuk vezetett csoportba törökök és kaukázusiak, köztük csecsenek tartoztak.


Az ausztrál állam emelt a terrorkészültségen, miután a helyi titkosszolgálatok egyeztettek nemzetközi partnereikkel. „Ez a riadó a rendőrségi szektornak szól, és a szövetségi hatóságok iránymutatásai alapján lett bevezetve. A múlt szeptemberben közepesről magasra emelt általános készültséget követi. Ez az emelés az általános veszélykörnyezet és a közelmúltbéli tengerentúli események miatt vált szükségessé, valamint amiatt, hogy Ausztráliában a rendőrök a szélsőségesek célpontjaivá váltak. Ezért ez a változás szükséges és elvárt eredménye a jelenlegi globális környezetnek” – fogalmazott Stephen Brown nyugat-ausztráliai rendőrfőnök. Az ausztrál rendőrség nyilvántartást vezet azokról az ausztrál állampolgárokat, akik az Iszlám Állam oldalán harcoltak, majd hazatértek.

A francia kormány szerdán ismerteti azokat az intézkedéseket, amelyekkel megelőzhetők a párizsihoz hasonló merényletek. „A miniszterelnök dolgozik rajta és szerdán be is mutatja az új intézkedéseket. A dzsihadista mozgalmak megfékezése, a hírszerzésünk megerősítése és a radikális iszlám börtönökben való terjesztésének a megelőzése, valamint az interneten történő tevékenységek megelőzése és jobb nyomon követése a cél” – nyilatkozta Francois Hollande. A francia elnök hangsúlyozta, hogy a terrorizmus elleni fokozott fellépés a radikális muszlimok alapvető alkotmányos jogait sem sértheti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!