2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Külföld

A román hatóság leállíttatta a Csíki Sör és Csíki Csipsz gyártását

A románok azt kifogásolták a termékek kapcsán, hogy a csomagoláson a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia.

  • A román hatóság leállíttatta a Csíki Sör és Csíki Csipsz gyártását

Csütörtökön a román hatóság leállíttatta a Csíki Sör és a Csíki Csipsz termékek gyártását. A románok azt kifogásolták a termékek kapcsán, hogy a csomagoláson a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia.

Az azonnali leállítást Dan Tanasă román szélsőjobboldali aktivista feljelentése után rendelték el. A döntés ellen – mind a sörök, mind a csipszek esetében – fellebbeznek és a gyártással, valamint a forgalmazással nem állnak le. 

A gyártó közleményben reagált

A Csíki Csipsz és Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasă-nak kívánta: „igyon rá a medve vizet”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!