2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

A nyugati sajtót is foglalkoztatja Kovács kémügye

A nyugati sajtó is foglakozik Kovács Béla kémügyével, a lapok arra emlékeztetnek, hogy a jobbikos politikus a Krím bekebelezését is támogatta. Az elmúlt öt évben az unióban a tagállami hatóságok 26 esetben kérték politikusok mentelmi jogának felfüggesztését, ebből egy volt kémügy.

Az eljárások jelentősebb részét korrupcióval összefüggő nyomozás miatt indítják, a Kovács Béláéhoz hasonló kémgyanú jelenleg egy lett képviselőnővel kapcsolatban fogalmazódott meg. A lett hatóságok szerint az orosz nemzetiségű, az EP-ben a lettországi orosz kisebbség érdekében fellépő Tatjana Zdanoka Lettország, illetve az Európai Unió ellen kémkedik. Ügyében most indult az eljárás.

Az egyik legismertebb mentelmi jogi ügy a francia Nemzeti Front vezetőjének, Marine Le Pennek az esete, aki még 2010-ben azt mondta, hogy a Lyon utcáin imádkozó muszlimok Franciaország náci megszállására emlékeztetik. A politikus mentelmi jogát 2011-ben kérte ki a francia ügyészség gyűlöletbeszéd vádjával, az európai parlamenti jogi procedúra két évig tartott. Kovács Bélával a nyugati sajtó is foglalkozik.

Az esetlegesen Moszkvának kémkedő jobbikos politikus ügyéről számos lap beszámolt, azt is megemlítik, hogy az ukrán válság miatt Moszkva növelte hírszerzési tevékenységét az EU-ban és az oroszok előszeretettel használnak erre szélsőjobboldali pártokat. A nyugat-európai cikkírók is felhívják a figyelmet, hogy Kovács Béla volt az, aki támogatta és törvényesnek nevezte Krím orosz bekebelezését – tudósít a Hír TV munkatársa Brüsszelből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ennyi volt

Ennyi volt

Több vagyon elleni és egyéb más bűncselekménnyel gyanúsítottak meg a szentendrei rendőrök egy 24 éves nőt. A bíróság letartóztatta.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!