2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

A nyári szünet után dönthetnek a német szociáldemokraták új frakcióvezetőjéről

SPD

A nyári szünetet követően dönthet új parlamenti frakcióvezetőjéről a Német Szociáldemokrata Párt (SPD). A képviselőcsoport eddigi vezetője, a pártelnöki posztot is betöltő Andrea Nahles az európai parlamenti választás után mondott le.

  • A nyári szünet után dönthetnek a német szociáldemokraták új frakcióvezetőjéről

"Számomra úgy tűnik, hogy feltehetően egy kicsivel több időre lesz szükségünk" - közölte Ralf Mützenich, az SPD rangidős frakcióvezető-helyettese a keddi berlini frakcióülést követően.

Az SPD Bundestag-frakciójának munkáját átmenetileg irányító politikus ugyanakkor nem zárta ki, hogy még a június 24-én kezdődő nyári szünet előtt döntenek. Mint mondta, az időzítésről a napokban egyeztetnek.

Arra a kérdésre, hogy jelentkeztek-e jelöltek a tisztségre, Mützenich kijelentette, hogy "a frakcióban egyelőre egyáltalán nem lehetséges jelöltekről folyik a vita, hanem olyan kérdésekről", amelyeket a pártnak, illetve a frakciónak rendeznie kell.

Nahles korábbi ígéretéhez híven az ülésen bejelentette lemondását a frakcióvezetői tisztségéről, majd elhagyta a tanácskozást.

Andrea Nahles vasárnap jelentette be, hogy távozik a pártelnöki és szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetői tisztségéből, mert az utóbbi napokban világossá vált számára, hogy már nem rendelkezik a munka folytatásához szükséges támogatottsággal.

Az SPD az egy héttel ezelőtti európai parlamenti választáson minden korábbinál gyengébb, 15,8 százalékos eredményt ért el, a brémai tartományi választáson pedig csak a második helyen végzett, így 73 évi kormányzás után ellenzékbe szorulhat. A kettős kudarc révén tovább erősödtek a pártelnök-frakcióvezető tevékenységét bíráló hangok.

A 48 éves politikus sajtóértesülések szerint a Bundestag-mandátumától is megválik, és visszavonul a politikától.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!