2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

A németek lerombolva szeretnék látni a krími kercsi hidat

A napokban kiszivárgott beszélgetés körüli botrány csak újabb érvet szolgáltatott Olaf Scholz német kancellár számára, hogy ragaszkodjon korábbi döntéséhez. Németország továbbra sem szállít Taurus rakétákat Ukrajnának.

  • A németek lerombolva szeretnék látni a krími kercsi hidat

Nem változtat az álláspontján Olaf Scholz német kancellár: továbbra sem hajlandó Taurus rakétákat küldeni Ukrajnának. Ebben a döntésében csak megerősítette, hogy az oroszok közzétették négy német katonai vezető lehallgatott beszélgetését és annak leiratát, miután a Bundeswehr magas rangú tagjai titkosítás nélküli csatornát használtak a szigorúan bizalmas beszélgetésre. A beszélgetés kiszivárgása több szempontból óriási blama a német katonai vezetés számára. 

A megbeszélés – amelyre az egyik résztvevő ráadásul egy szállodából jelentkezett be – célja az volt, hogy egy prezentációt állítsanak össze Boris Pistorius német védelmi miniszter számára a Taurus rakéták ukrajnai alkalmazásáról.

A beszélgetésből kiderül, hogy a németek szeretnék lerombolva látni a Krím-félszigetet Oroszországgal összekötő kercsi hidat, és erre alkalmasnak is tartják a Taurusokat. Igaz, a kívánt hatás eléréséhez akár tíz-húsz rakétára is szükség lehet, és az egyik tiszt szerint még így sem biztos a siker – számol be a részletekről a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német napilap.

A négyes azt is megvitatta, hogyan lehetne a német részvételt elrejteni vagy az ipari szereplők bevonásával kevésbé közvetlennek feltüntetni.

Vagy, ami persze szintén lehetséges, hogy az adatállományt elküldik Lengyelországba, és valahol Lengyelországban van az átadás, átvétel, és valaki autóval odahajt. És azt hiszem, hogy ezt részletesen meg kell vizsgálni, és akkor is lesznek lehetséges megoldások – vetette fel az egyik tiszt.

A felvételen szó esik arról is, hogy milyen repülőgépeket lehetne felszerelni a rakétákkal és hogyan, illetve mennyi időbe telne kiképezne az ukránokat a fegyverrendszer használatára.

teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!