2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Külföld

A német politikus szerint Merkel és Putyin is Orbánért vetélkedik

Angela Merkel budapesti útjával foglalkozik a német sajtó nagy része. A Die Welt szerint a kancellár egy olyan Magyarországon tesz látogatást, amely Európa- és Amerika-ellenes irányba sodródik, a DPA hírügynökségnek nyilatkozó legnagyobb német ellenzéki párt vezetője szerint a kancellárnak nem szabad engedményeket tennie Orbán Viktornak az orosz szankciók kérdésében.

A német kancellárnak nem szabad engedményeket tennie Orbán Viktornak az Oroszországgal szembeni egységes uniós fellépés érdekében. Ezt a legnagyobb német ellenzéki párt, a Baloldal frakcióvezetője mondta a DPA hírügynökségnek. Gregor Gysi attól tart, hogy a kancellár megpróbálja beállítani Magyarországot az Oroszországgal szembeni harcvonalba, és ezért nem követel kiigazítást Orbántól a sajtószabadság korlátozása ügyében. Hozzátette: Merkelnek a sajtószabadság mellett szóba kell hoznia a választási rendszert is. Úgy véli, Putyin és Merkel is Orbánért vetélkedik, aki így kiválaszthatja a számára legkedvezőbb variációt. A Baloldal vezetője szerint az orosz elnök szorosabban magához akar kötni uniós tagállamokat, hogy ezzel összezavarja Európát. Gregor Gysi hozzátette azonban azt is, hogy a kancellárnak egyaránt felelősségre kell vonnia az oroszbarát szakadárokat, valamint az ukrán hadsereget.

Magyarországot látogatja meg toborzókörútján Angela Merkel. Ezzel a címmel számol be a német kancellár budapesti látogatásáról a Kölner Stadt Anzeiger. A német lap idézi a magyar ellenzék véleményét, miszerint vita lehet Orbán Viktor és Angela Merkel között. A magyar kormányfő ugyanis helytelennek tartja az EU Oroszország-politikáját, Merkel viszont meghosszabbítaná a Moszkvával szembeni szankciókat. A lap utal arra: nem biztos, hogy Orbán Viktor megszavazza majd a büntetőintézkedések szigorítását az Európai Tanács márciusi ülésén.

Angela Merkel egy olyan Magyarországra látogat, amely Európa- és Amerika-ellenes irányba sodródik, írja a Die Welt. A német napilap szerint az ellenzék egyfajta csodát vár a vizittől: azt remélik, hogy a német kancellár kritikát fogalmaz majd meg, például – mint a lap fogalmaz – a civil szervezetek üldözésével és a sajtószabadság korlátozásával kapcsolatban. A magyar kormányfő ezzel szemben személyes győzelemnek, valamint az ország nemzetközi elszigeteltsége végének tartja a Magyarországon is nagyra becsült kancellár látogatását. A Die Welt szerint valószínűleg nem véletlen, hogy két hét múlva Vlagyimir Putyin is Budapestre jön, ami tovább erősíti majd Orbán Viktor túlzott önbecsülését.

Merkel nehéz látogatása Budapesten. Ezzel a címmel harangozza be Angela Merkel vizitjét a ZDF híradója. A német adó úgy fogalmaz: a magyar ifjúság keserű, a polgárok félnek, a kormányra korrupció gyanúja vetül. Amikor Angela Merkel kiszáll a repülőgépből, egy olyan országba érkezik, amely forrong. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis számos módon magára haragította az embereket, írja a ZDF. A beszámoló szerint a látogatáson Ukrajna, Oroszország és az uniós szankciók is szóba fognak kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Képes lesz Szlovákia csökkenteni a társadalmi megosztottságot?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!