2021. január 27.,
szerda, Angelika napja

A német köztévé magyarok és lengyelek nélküli EU-t vizionál

Hír TV

2020. november 24., kedd 07:18

"Hülye magyarok és lengyelek" nélküli Európai Uniót vizionált a ZDF német közszolgálati csatorna Heute show című szatirikus műsora. Szó szerint ez hangzott el az adásban. November 20-i közvetítésükben a magyar és lengyel vétó került szóba. A brüsszeli tudósítót játszó színész Orbán Viktort "füles gulyásnak", Mateus Morawieckit pedig "gengszternek" nevezte.

Minden uniós tagország vezetője találkozzon Magyarország és Lengyelország kivételével, és közösen mondják ki, hogy kilépnek az EU-ból, majd alkossanak új közösséget.

Ez lenne a hülye magyarok és lengyelek nélküli Európai Unió.

Mindez a ZDF német közszolgálati televízió Heute Show című szatirikus politikai műsorának hangzott el.

Az adásában az uniós büdzsét és a helyreállítási alapot érintő magyar és lengyel vétó kapcsán a brüsszeli tudósítót játszó színész "füles gulyásnak" nevezte Orbán Viktort, Mateusz Morawieckit lengyel elnököt pedig "gengszter" kollégának.

A műsor készítői nem fogták vissza magukat.

Saját vezetőjüket, Angela Merkelt többek között karácsonyi grincsként ábrázolják, Sebastian Kurz osztrák kancellárt pedig Sissi császárnénak öltöztették.

A riporter szerint az, amit Varsó és Budapest csinál az EU-val, az egyszerűen csak hányingerkeltő.

A stúdióból a műsorvezető kérdésére, miszerint nem kellene inkább engedni a két országnak, az áltudósító azzal a javaslattal állt elő, hogy a tagországok a hülye magyarok és lengyelek nélkül alkossanak egy új Európai Uniót.

A riporter végül azzal szemléltette a két ország kilépését, hogy két csillagot kivágott az Európai Unió zászlójából.

Nem ez az első eset, hogy a német adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati tévé a miniszterelnököt bírálja. Korábban Orbán Viktort mint emberevő szörnyeteget ábrázolták, ugyanebben a műsorban.

Hír TV