2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

A német kancellár képtelen rendet tenni, megbénulhat az ország + videók

Traktorokkal bénították meg a német főváros egyik legforgalmasabb útszakaszát az elégedetlen gazdák. Sőt egy feldühödött csoportjuktól rendőröknek kellett megvédeniük a gazdasági minisztert.

  • A német kancellár képtelen rendet tenni, megbénulhat az ország + videók

A gazdák azt követelik, hogy a kormány ne vessen ki adót a mezőgazdasági járművekre, és ne csökkentse az üzemanyag-kedvezményüket – számolt be róla az Origo.hu

Hétfőig adtak időt a kormánynak, ellenkező esetben országos tüntetés kezdődik. A gazdatüntetések tavaly decemberben kezdődtek Németországban, miután a kormány – a saját maga okozta költségvetési nehézségek miatt – megszorításokat jelentett be. Ezzel pedig a Német Gazdaszövetség szerint hadat üzentek a mezőgazdaságból élőknek.

A 2023-AS ÉVET SIKERÜLT TÚLÉLNIÜK SCHOLZÉKNAK, DE 2024 MÉG NEHEZEBBNEK ÍGÉRKEZIK.

A legújabb mérések szerint mélypontra esett a zöldpárti miniszterek és a kancellár támogatottsága is. A német gazdáknak is nagyon elege van, január 8-ára gigatüntetést ígértek, csütörtökön pedig percek alatt gyűltek össze több százan, amikor megtudták, hogy Robert Habeck gazdasági miniszter hova érkezik vissza komppal a szabadságáról. Egy idő után

ELSZABADULTAK AZ INDULATOK, SZÓ SZERINT LINCSHANGULAT ALAKULT KI. A FELDÜHÖDÖTT GAZDÁLKODÓK RÁTÁMADTAK A POLITIKUSRA. A RENDŐRÖKNEK PAPRIKASPRAYT KELLETT BEVETNIÜK, HOGY KI TUDJÁK MENEKÍTENI.

A MINISZTERT A RENDŐRÖKNEK KELLETT MEGVÉDENIÜK. BERLINBEN PEDIG – EGÉSZEN PÉLDÁTLAN MÓDON – FEBRUÁR 11-ÉN TÖBB HELYEN MEG KELL ISMÉTELNI A 2021-ES PARLAMENTI VÁLASZTÁST SZABÁLYTALANSÁGOK MIATT.

Egy X-re (korábban Twitter) feltöltött videón jól látszódik, ahogy a tüntetők megpróbálnak betörni a hajóra. Ráadásul a miniszter érkezése nem volt előre meghirdetve, a több száz gazda gyakorlatilag egy-két óra alatt Facebook-üzenetekben szervezte meg a blokádot.

Órákon át nem mozdultak a járművekkel, még sötétedés után is villogtak a lámpák. A demonstrációról több videó is felkerült a közösségi oldalakra.

A gazdatüntetések tavaly decemberben kezdődtek Németországban, miután a kormány – a költségvetési nehézségek miatt – megszorításokat jelentett be. Ezzel pedig a Német Gazdaszövetség szerint hadat üzentek a mezőgazdaságból élőknek.

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják. 

Borítókép: Tüntető gazdálkodók traktorjai és egy halom trágya a berlini Június 17. úton, a háttérben a Győzelem oszlopa 2023. december 18-án. A gazdák a járműveikhez és munkagépeikhez gázolaj adókedvezményének eltörlése miatt tiltakoznak, amivel a kormány a költségvetésben keletkezett hiány egy részét igyekszik pótolni. FORRÁS: MTI/EPA/FILIP SINGER

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Földi László a Bayer show-ban + videó

Földi László a Bayer show-ban + videó

Elfogadhatatlan az, hogy influenszerek politizáljanak - így fogalmazott Földi László a Bayer show-ban. A titkosszolgálati szakértő kiemelte, hogy a véleményvezérek a maguk nemében jók, hiszen ezért megy a tömeg utánuk, azonban politikai értelemben nem képzett emberek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!