2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

A migrációs káosz újabb koronavírus-katasztrófához vezethet Olaszországban

Az olasz kormány veszélybe sodorja az egész országot - hívta fel a figyelmet a jobboldal vezetője. Matteo Salvini elmondta: a Conte-kabinet az olaszokat szigorú ellenőrzéseknek vetik alá, miközben a menekülttáborokból százával szöknek el a fertőzésveszélyes illegális bevándorlók. Közben Máltán is 65 embernél mutatták ki a koronavírust egy a szigetre szállított 94 fős migránscsoportban.

  • A migrációs káosz újabb koronavírus-katasztrófához vezethet Olaszországban

Divatos ruhák, arany ékszerek, okos telefon és kutya pórázon. A felvételeken látható hajóból kiszállók azonban nem turisták, hanem illegális bevándorlók.

Lampedusán egymás után kötnek ki a migránsokkal teli hajók. Az elmúlt egy hétben több mint ezer menekült érkezett.

A megnövekedett migrációs nyomás miatt azonban a hatóságok nem tudják körül tekintően elvégezni a koronavírus tesztet.

Már a baloldali menekültpárti kormány belügyminisztere is arra figyelmeztetett, hogy a migrációs káosz újabb koronavírus-katasztrófához vezethet Olaszországban.

Az illegális bevándorlókat az érkezésüktől számított 14 napra a hatóságok karanténba helyezik. Innen azonban folyamatosan megszöknek. Az elmúlt napokban is 600 migráns tűnt el a karanténtáborokból.

A jobboldal vezetője azzal vádolta a Conte-kabinetet, hogy veszélybe sodorja Olaszországot.

A Liga vezetőjének sorsáról csütörtökön dönt a római parlament felsőháza. A bevándorlásellenes politikus mentelmi jogának megvonásáról szavaznak a szenátorok.

Matteo Salvini ellen a palermói bíróság nyújtott be kivizsgálási kérelmet miután tavaly megtagadta egy migránsmentő civil hajó kikötését.

Nemcsak Olaszországban hanem Máltán is komoly problémát okoz a migráció a járvány idején.

65 embernél mutatták ki a koronavírust egy a szigetre szállított 94 fős migránscsoportban. Ez eddig a legnagyobb járványgóc, amelyet a kór március 7-i felbukkanása óta regisztráltak a szigetországban. A hatóságok szerint kicsi az esélye annak, hogy a koronavírusos illegális bevándorlók helyieket is megfertőztek. A menekülteket karanténba helyezték.

Eközben a migránsmentő civil szervezetek ismét azzal vádolták meg Máltát és Olaszországot, hogy szándékosan el akarják ijeszteni az Európába igyekvő illegális bevándorlókat.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!