2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Elmozdítaná az unió menekültügyi biztosát a Fidesz

Alkalmatlanná vált az unió migrációügyi biztosa feladatára, ezért a Fidesz–KDNP EP-képviselői jövő héten azt kérik az Európai Bizottság elnökétől, hogy mozdítsa el hivatalából Dimitrisz Avramopouloszt. Deutsch Tamás azt mondta ennek érdekében levélben fordulnak Jean-Claude Junkerhez. A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy az uniós politikus egyértelműen kiállt az ENSZ migrációpárti csomagja mellett New Yorkban, ahol a migrációügyi biztos azt mondta: továbbra is azon dolgoznak, hogy kötelező kvóta keretében osszák szét az illegális bevándorlókat az EU-ban.

  • Elmozdítaná az unió menekültügyi biztosát a Fidesz

Az állandó uniós áttelepítési keret létrehozását is szorgalmazta az EU migrációs biztosa az ENSZ-ben, továbbá szervezett migrációs útvonalak létrehozását sürgette a hét közepén. Dimitris Avramopoulos indoklása szerint ezekre a munkaerőhiány miatt van szükség.

A Fidesz szerint a biztos alkalmatlanná vált feladatára, ezért levélben kérik az Európai Bizottság elnökétől, hogy mozdítsa el hivatalából Dimitris Avramopouloszt.

„Az Európai Bizottság tagja az EU teljes egészének nevében csak akkor nyilatkozhat, politikai nyilatkozatot is csak akkor tehet, ha erre az Európai Unió valamennyi tagállamától felhatalmazása van. Napnál világosabb tény, hogy ez a szélsőségesen radikálisan bevándorlópárti álláspont egészen elképesztő negatív utópia, amit Avramopoulos biztos megfogalmazott, az Európai Unió több tagállamának világos, egyértelmű álláspontjával ellentétes” – fejtette ki Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő.

A szocialisták EP-képviselője szerint a Fidesz felfújja a görög biztos ENSZ beszédét. Ujhelyi István azt mondta: a bevándorlásnál még mindig nagyobb gond a kivándorlás Magyarországon.

 

„A társadalom nem akar befogadó országgá válni, de nincs is erről szó, Magyarországnak a legnagyobb problémája a kivándorlás és nem a bevándorlás. Több 100 ezer magyar fiatal hagyja el a magyar hétköznapokat és utazik Londonba vagy Berlinbe. Az uniós görög biztos pedig amiről beszélt, az egyelőre egy komoly vitaanyag, mégpedig a jobboldalon, a Néppárton belüli vitaanyag, hiszen ne felejtsük el, hogy a görög biztos is és a tanács elnöke, Tusk is a Néppárt konzervatív keresztény csoportjának a tagja, úgy mint Orbán Viktor. Beszéljék meg ezt a vitát házon belül” – nyilatkozta Ujhelyi István.

A DK szerint meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy legális utakon tudjanak vándorolni a menekülte.

„Tudom, hogy sokak számára ez nagyon keményen vagy elfogadhatatlanul hangzik, de bizony úgy van, hogy nem tudunk mindenkit befogadni és ezt is mondta a biztos úr, hogy igen vannak olyan emberek, akiknek szívünk szerint azt mondanánk, hogy persze, de nem tudjuk azt mondani, mert vannak a legkülönbözőbb törvényszerűségek, objektív folyamatok, ami miatt nem lehet őket beengedni. A legális utak nem azt a célt szolgálják, hogy mindenki bejöhessen” – fejtette ki Niedermüller Péter EP-képviselő.

Az uniós biztosokat egyébként a jövő tavaszi az EP-választás után lecserélik, mandátumuk jövő októberig szól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!