2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

A Matteo Salvini vezette Liga betiltaná a nikáb viselését az iskolákban és a nyilvános helyeken + videó

Az olasz kormány betiltaná az arc teljes eltakarását az iskolákban és a nyilvános helyeken. Szenátoruk szerint nem lehet kislányokat kényszeríteni arra, hogy a szemüket kivéve semmi ne látszódjon az arcukból. Ez ellentmond a közös élet legalapvetőbb szabályainak. Egyre gyakoribb probléma az is, hogy 10-12 éves kislányokat adnak férjhez felnőtt férfiakhoz, ami Európában törvényellenes.

  • A Matteo Salvini vezette Liga betiltaná a nikáb viselését az iskolákban és a nyilvános helyeken + videó

Egy Észak-olaszországi eset irányította a figyelmet arra a jelenségre, ami egyre gyakrabban fordul elő a kiskorúak körében. Pordenoné-ban egy 10 éves kislány érkezett az iskolába szinte teljesen eltakart arccal. A tanítónő azonban arra kérte, hogy az iskolába fedetlen arccal járjon. Ez viszont a helyi iszlám közösség körében keltett felháborodást.

Szerintem Olaszországban is fontos lenne szabályozni a fátyol viselését, különösen, ha kiskorúakról van szó. Mert ezzel elsősorban a kiskorúaknak ártunk... Másodsorban a nők méltóságát is védeni kell. Nemcsak a fátyol, a probléma, hanem például az úgynevezett gyermekmenyasszonyok is. Ez is egy nagyon aktuális kérdés, és küzdenünk kell, mert a jogszabályi követelmények mellett a nők és a véleménynyilvánítás szabadsága is sérül ezekben az esetekben. - mondta a Liga szenátora.

A Hír TV által megkérdezett baloldali képviselő szerint nem ez a megoldás.

Ezt úgy lehet megoldani, hogy kirúgjuk a Liga képviselőit az önkormányzatból. Ez lenne a legegyszerűbb megoldás. Vagy a szabályok jobb alkalmazása. - mondta Nicola Frattoianni, aki szerint a Liga egy idegengyűlölő párt.

A jobboldalon azonban Giorgia Meloni pártja is azon az állásponton van, hogy több méltóságot kell adni a nőknek akkor is, ha muszlimok.

Aki belép egy idegen országba annak meg kell adni a lehetőséget az integrációra viszont ez azt is jelenti, hogy az érkezőknek tisztelniük kell a törvényeinket. - mondta a legnagyobb kormánypárt képviselője.

Az említett iskolában kivizsgálják az esetet mert évek óta dolgoznak a gyerekek integrációjáért és a gyermeki jogok tiszteletben tartásáért. Közben a nőnap közeledtével tovább folyik a Liga óriásplakát kampánya, amelyen arab és olasz nyelven tájékoztatják a muszlim nőket arról, hogy Európában ugyanolyan jogaik vannak, mint a férjeiknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!