2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

A magyarok helytállását dicsérte Giorgia Meloni az olasz parlamentben

Az Olasz Testvérek párt elnöke, Giogia Meloni a római képviselőházban elhangzott beszédében példaként állította az olasz kormánykoalíció elé a magyarok helytállását Európában.

  • A magyarok helytállását dicsérte Giorgia Meloni az olasz parlamentben

Szégyenkezem amikor azt látom, hogy Olaszország ilyen elnyomott állapotba került. Még jobban szégyellem, amikor Lengyelország vagy Magyarország példáját látom, akik nálunk kevesebb hatalommal rendelkeznek, mégis emelt fővel válaszolnak az európai zsarolásokra. Az európai baloldal a jogállamiságra hivatkozva az Európai Újjáépítési Alap juttatásain keresztül akarja megtörni azokat a nemzeteket, akik megvédik gyökereiket, identitásukat, országuk határait. Csak egy gyengeelméjű gondolhatja, hogy az a nemzet, amely megvédte szabadságát a szovjet tankoktól, az most enged a baloldali európai szörnyetegek fenyegetésének. Csak az ostobák gondolhatják ezt. Hamis az a felvetés is, hogy a visegrádi országok nem segítik Itáliát a bevándorlás kérdésében – jelentette ki Meloni, azzal vádolva Giuseppe Conte kormányfőt és kormányát, hogy alkalmatlan a migrációra vonatkozó dokumentumok értelmezésére. 

Orbán nem egy keményszívű, aki elutasítja a bevándorlók újraelosztását. Senki sem akarja őket, Merkel és Macron barátaitok sem kérnek belőle

– fordult Meloni az olasz miniszterelnökhöz.

Ne reménykedjetek abban, hogy a többi ország megnyitja határait, ha tovább folytatjátok a migrációs őrületet. Csak azt éritek el, hogy lezárják határaikat azok előtt, akik Olaszországból érkeznek. Sorsunk az lesz, hogy kiutasítanak minket a schengeni országok közül. A világ legnagyobb menekülttáborává válunk

– zárta a migrációra vonatkozó felszólalását Meloni.

Az Olasz Testvérek elnöke kitért a kettős mércére is, amelyek az egészségügyi előírásokra vonatkoznak. A szabadban táborozó nigériai drogkereskedőkre is érvényes a szájmaszk használata, vagy őket elkerüli a hatóságok figyelme? – kérdezte a miniszterelnöktől.

Az Olasz Testvérek elnöke beszéde végén hadat üzent a Giusepe Conte vezette baloldali koalíciónak. Bejelentette, hogy

pártja tüntetésekkel és aláírásgyűjtéssel harcol a kormány idióta döntései ellen.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!