2020. december 1.,
kedd, Elza napja

A magyarok helytállását dicsérte Giorgia Meloni az olasz parlamentben

2020. október 15., csütörtök 12:24

Az Olasz Testvérek párt elnöke, Giogia Meloni a római képviselőházban elhangzott beszédében példaként állította az olasz kormánykoalíció elé a magyarok helytállását Európában.

Szégyenkezem amikor azt látom, hogy Olaszország ilyen elnyomott állapotba került. Még jobban szégyellem, amikor Lengyelország vagy Magyarország példáját látom, akik nálunk kevesebb hatalommal rendelkeznek, mégis emelt fővel válaszolnak az európai zsarolásokra. Az európai baloldal a jogállamiságra hivatkozva az Európai Újjáépítési Alap juttatásain keresztül akarja megtörni azokat a nemzeteket, akik megvédik gyökereiket, identitásukat, országuk határait. Csak egy gyengeelméjű gondolhatja, hogy az a nemzet, amely megvédte szabadságát a szovjet tankoktól, az most enged a baloldali európai szörnyetegek fenyegetésének. Csak az ostobák gondolhatják ezt. Hamis az a felvetés is, hogy a visegrádi országok nem segítik Itáliát a bevándorlás kérdésében – jelentette ki Meloni, azzal vádolva Giuseppe Conte kormányfőt és kormányát, hogy alkalmatlan a migrációra vonatkozó dokumentumok értelmezésére. 

Orbán nem egy keményszívű, aki elutasítja a bevándorlók újraelosztását. Senki sem akarja őket, Merkel és Macron barátaitok sem kérnek belőle

– fordult Meloni az olasz miniszterelnökhöz.

Ne reménykedjetek abban, hogy a többi ország megnyitja határait, ha tovább folytatjátok a migrációs őrületet. Csak azt éritek el, hogy lezárják határaikat azok előtt, akik Olaszországból érkeznek. Sorsunk az lesz, hogy kiutasítanak minket a schengeni országok közül. A világ legnagyobb menekülttáborává válunk

– zárta a migrációra vonatkozó felszólalását Meloni.

Az Olasz Testvérek elnöke kitért a kettős mércére is, amelyek az egészségügyi előírásokra vonatkoznak. A szabadban táborozó nigériai drogkereskedőkre is érvényes a szájmaszk használata, vagy őket elkerüli a hatóságok figyelme? – kérdezte a miniszterelnöktől.

Az Olasz Testvérek elnöke beszéde végén hadat üzent a Giusepe Conte vezette baloldali koalíciónak. Bejelentette, hogy

pártja tüntetésekkel és aláírásgyűjtéssel harcol a kormány idióta döntései ellen.

HírTV